Tudósok MDMA-t és varázsgombát javasolnak a bezártság okozta szorongásra

- 2 perces olvasmány
mdma varázsgomba koronavírus maradj otthon
mdma varázsgomba koronavírus maradj otthon

A hosszantartó bezártság súlyos mentális problémákhoz is vezethet, így a Mind Medicine Australia kutatócsoport egy érdekes tanáccsal fordult minden karanténban és kényszerpihenőn ragadt számára, azzal, hogy MDMA és varázsgomba fogyasztást javasoltak.

Egy jótékonysági kezdeményezés, ami támogatója a pszichedelikumok használatával történő pszichoterápiát, azt javasolta az ausztrál parlamentnek, hogy támogassa az ilyen jellegű gyógymódok alkalmazását a vírus ideje alatt és azt követően, hogy az ország sikerrel tudja kezelni a felmerülő mentális gondokat. 

A felhívás nem véletlen. Ausztráliában jelentősen megnőtt az utóbbi időben azon emberek száma, akik olyan problémákkal küzdenek, mint a depresszió, szorongás és az extrém mértékű stressz, amit a korona vírus mellett, az erdőtüzek okozta létbizonytalanság is generál.

A kutatócsoport tagja, Andrew Robb hozzátette:

A PSZICHEDELIKUS SZEREK ALKALMAZÁSA A MODERN KOR EGYIK LEGNAGYOBB TALÁLMÁNYA, A PSZICHOTERÁPIA SZEMPONTJÁBÓL. KÖTELESSÉGÜNK FELHASZNÁLNI EZT AZ ÚJ TECHNOLÓGIÁT A JELENLEGI HELYZET OKOZTA GONDOK KEZELÉSÉBEN. MIRE ENNEK AZ EGÉSZNEK VÉGE LESZ, EMBEREK TÍZEZREI FOGNAK OLYAN PROBLÉMÁKKAL KÜZDENI, MELYEKRE EZEK A SZEREK MEGOLDÁST NYÚJTHATNAK. VALÓJÁBAN MÁR ÉVSZÁZADOK ÓTA ALKALMAZNUNK KELLENE AZ ILYESFÉLE GYÓGYMÓDOKAT.

Forrás: Mixmag