Valóságos ékszerek ezek a vezeték nélküli fülesek

- 4 perces olvasmány
panasonic technics fülhallgató vezeték nélküli

panasonic technics fülhallgató vezeték nélküli

Abban biztosak lehetünk, hogy a japán cég sok évtizedes tapasztalattal rendelkezik az elektronikai eszközök piacán, hiszen már a huszadik században is erősen jelen volt ezen a területen. Ha pedig a Technics neve merül fel, mindenkinek a minőségi hangtechnika jut az eszébe és ez nem véletlen. 

Ha belegondolunk rengeteget fejlődött a technológia a 60-as évek óta, amikor piacra dobta első fejhallgatóját a Panasonic, az RF-60-at. Manapság viszont már a vezeték nélküli fej- és fülhallgatókon van a hangsúly, melyeknek piacára kissé megkésve lépett be a cég, de annál nagyobb odafigyeléssel és minőséggel. Mellesleg tette azt nem egy, de egyből három termékkel, melyek mind nagyon high-end technológiával vannak ellátva. A cég telekommunikációs és audió-technikai osztálya együttesen dolgozott ezen termékeken, és az eredmény valóban lehengerlő lett.

panasonic technics fülhallgató vezeték nélküli

Az RZ-S500W egy nagyon kompakt és stílusos fülhallgató, ami mindamellett, hogy teljesen vezeték nélküli, a kategóriaelső, Active Noise-Cancelling funkcióval is rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy pár gombnyomással teljes mértékben kiszűrhetjük a környezet felesleges zajait, és a digitális és analóg feldolgozás kombinációjának köszönhetően a hangminőség nem sérül. 

panasonic technics fülhallgató vezeték nélküli

Abban is biztosak lehetünk, hogy nem szakad meg a kapcsolat zenehallgatás közben még a nagy tömegben sem, ugyanis egy rendkívül megbízható bluetooth antennával van felszerelve a készülék. Ennek a titka az, hogy az antennát integrálták a touch szenzorba, így az jóval nagyobb felületen kapja a jelet. Ráadásul mindkét oldalon található antenna, szóval az ideális hangegyensúly is garantált. A hívások minőségére szintén ráfeküdtek a Panasonicnál, ugyanis összesen 6 nagy teljesítményű MEMS mikrofon található egyetlen termékben, 3-3 mindkét oldalon, hogy azok garantáltan képesek legyenek elkülöníteni a saját hangod és a környezet zaját. 

panasonic technics fülhallgató vezeték nélküli

Szoftver oldalról pedig rendkívül egyszerű a használat a Panasonic Audio Connect app segítségével, amivel még a zajszűrő mértékét is szabályozhatjuk, szóval, ha a helyzet úgy kívánja, lehetőségünk van a zene megszakítása nélkül figyelni például a buszon, a bemondóra.

A készülék egy kompakt kis tokban érkezik, ami két töltőegységgel van ellátva, így a füles 6.5 órás folyamatos üzemidővel bír.
Az S500W mellesleg a Siri és Alexa féle hangvezérléssel is működik, az S300W pedig szín választékban sokoldalúbb, ugyanis a 300-as a fekete és fehér mellett zöldben is kapható lesz.

Érkezik továbbá egy fejhallgató sorozat is, ami a csúcskategóriás kivitel mellett szintén két egyszerűbb és olcsóbb verzióval lép a piacra. Az utóbbi években nagy hangsúlyt fektetett a zeneipar a mélyebb tartományban lévő hangokra, tehát a basszusra, így ez a termék is inkább arra fókuszál a maga XBS DEEP technológiájával. Ennek lényege, hogy a rendszer sokkal kevesebb torzítással képez dinamikus basszusokat, miközben a közép és magas frekvenciájú hangok is tisztán, torzulás nélkül áradnak belőle. Ehhez hozzájön még a már említett Aktív Zajcsillapítás, melytől még élénkebb és intenzívebb a hangélmény, de a leglényegesebb újítás talán a beépített Bass Reactor, ami csak az alacsonyabb frekvenciákra reagál és közvetlenül a fejhallgatóházra továbbítja a rezgéseket, olyan hatást keltve, mintha egy buliban állnánk a dübörgő mélynyomók mellett. Hozzá kell tenni, hogy Bass Reactorral csak az M700B és az M500B-s modell van ellátva, a 300-as már nem. Az oldalirányú nyomáselosztó technológia pedig a lehető legkényelmesebb viseletet teszi lehetővé, tehát nem kell aggódnunk, hogy a fejhallgató miatt megfájdul a fülkagylónk. A három modell egyébként homokbézs és fekete színben, illetve  ha minden igaz, megfizethető áron érkezik a következő hónapokban.