Ömlenek a jobbnál jobb alkotások

- 3 perces olvasmány
megjelenés kislemez kiadvány album
megjelenés kislemez kiadvány album

Ahogy azt Kölsch is megjósolta, születnek a színvonalasabbnál színvonalasabb szerzemények a járványhelyzet okozta megnövekedett stúdióidő miatt. Most a legtöbb nagyágyú is masszív zeneírásba kezdett, még azok is, akik azelőtt többnyire csak a turnézásra fókuszáltak. 

Sokak kedvence, Ameli Lens, például egy vadiúj EP-vel állt elő, a beszédes nevű Higher-el. A lemez augusztus 21-én jelenik meg saját kiadóján, mely becenevéről kapta nevét, így szintén a Lenske névre hallgat. A Higher tökéletesen tükrözi Amelie lelki világát, szóval hozza a tőle megszokott sötét hangulatú hangokat és a kísértetiesen fülbemászó, hipnotikus vokálokat, amiért annyira szereti a hazai közönség is a hölgy stílusát. 

A lemez első oldalán, a dallamos szintik és a már megszokott vokálok harmóniájában gyönyörködhetünk. A Higher-t követi a L’Obscurite, mely egy hipnotikusan pulzáló ütemmel és sci-fi-be illő hangokkal ejti foglyul a hallgatót. A túloldalon pedig az enyhén érzelmes feldolgozása található a fő track-nek, méghozzá a berlini duó, a FJAAK újragondolásában, ami egy színesebb rave verziónak felelmeg. 

Sajnálatos módon, Richie Hawtin lemondta B my Lake-es fellépését, de szerencsére pótolhatjuk az űrt, ugyanis Amelie fog beugrani helyette zenélni. Igaz, ez éppen az EP megjelenését megelőző napon lesz, de van rá esély, hogy a most megjelenő számok közül is felcsendül majd egy-kettő a Djane szettjében. Főleg, hogy a fellépők között található az imént említett FJAAK duója is, szóval újdonságokban nem lesz hiány idén sem. 

Természetesen nem csak a hölgy alkotott a kényszerpihenő alatt, ugyanis Adam Beyer is előállt egy megjelenéssel, ráadásul az első szóló megjelenéssel, ami az elmúlt 5 évet illeti.

A No Defeat No Retreat július 17-én lát napvilágot a Drumcode-on 

Ha már új megjelenések, ide sorolhatjuk Booka Shade, illetve Eli & Fur közösének feldolgozásait is, melyeket a német Einmusik és 8Kays nevéhez köthetünk. Az Einmusik féle változat az eufórikusabb vonalat követi, egy magával ragadó bassline és a felemelő lead kíséretében, míg az 8Kays verzió inkább a sötétebb és hipnotikusabb oldalt hangsúlyozza.