Megjelent a MEUTE zenekar új albuma

- 3 perces olvasmány
meute akusztikus megjelenés album 
meute akusztikus megjelenés album 

A hamburgi Sankt Pauli utcáin, a MEUTE zenekar elektronikus zenéket különös módon feldolgozó előadása pusztán kísérletnek indult, viszont rövid időn belül egy csapásra világhírű jelenséggé vált. Az elektronikus zene energiáit, akusztikus eszközökkel szétszóró rezesbanda, a MEUTE idén jelentkezik a második stúdió albumával. A 11 főből álló hamburgi együttes már egy ideje hegesztette a lemezt, ami Puls néven érkezik, letölthető és fizikai formában egyaránt. 

A MEUTE zenekar egyébként pár éve Németországban kezdett el forrni és hívta fel magára a figyelmet az elektronikus zene és az expresszív fúvószenekari zenék kombinálásával. Természetesen azóta turnéztak is a világ mind a négy égtáján, bemutatva azt az egyedi stílust, amit gyakorlatilag maguk teremtettek. A kollektív munka legújabb gyümölcsét, pedig február 21-én szüretelhették le, a saját TUMULT nevű kiadójuknál.

A Puls album 10 trekket foglal magába köztük olyan DJ, producerek feldolgozásait is, mint Deadmau5, Rival Consoles, Boris Brejcha, és Kölsch. A pontos lista így néz ki.

 1. PANDA (OSCAR HOUSE REWORK)
 2. HOLY HARBOUR
 3. WHAT ELSE IS THERE (RÖYKSOPP REWORK)
 4. PUSH (KÖLSCH REWORK)
 5. PURPLE NOISE (BORIS BREJCHA REWORK)
 6. SLIP (DEADMAU5 REWORK)
 7. UNFOLDING (RIVAL CONSOLES REWORK)
 8. ENDLING
 9. RAW
 10. RUSHING BACK (FLUME FEAT. VERA BLUE REWORK)

A MEUTE eddig több mint 300 élő show-t adott és olyan nevekkel kollaborált, mint Solomun, Laurent Garnier, Flume, valamint Stephan Bodzin. A hangszeres csapatról, az új albumuk hallatán, így nyilatkoznak a szakma nagy nevei.

 • N’to – „Ízléses”
 • Gonçalo – „Ez varázslat”
 • Laurent Garnier – „Srácok ti zsenik vagytok!”
 • Dixon – „Eddig a legjobb remix!”
 • Frankey & Sandrino – „Könnycseppek voltak a szemünkben.”
 • Âme – „Ki mondta, hogy a németekben nincs meg funk?”
 • Trentemoller – „Imádom! Annyira nagyszerű megfejtés.”
 • Flume – „Gyönyörű”

Solomun – „Ez valami igazán különleges volt a srácokkal!”

A MEUTE természetesen idén is tovább turnézik, melynek állomásai között Budapest is szerepel. Ide kattintva szerezhettek bővebb információt ennek kapcsán.