A Moog újabb nagy dobása: megjelent a Matriarch

- 2 perces olvasmány
moog matriarch technika szintetizátor
moog matriarch technika szintetizátor

Moog Matriarch lehet a félmoduláris szintik legújabb zászlóshajója,
mely rengeteg lehetőséggel van ellátva. (Mint például „4 hangig terjedő” polifóniával (parafóniával), vagy egy beépített sztereó delay-el.)
A félmoduláris Grandmother nevezetű szintijük sikerén felbuzdulva a Moog újabb nagy dobással készült: bejelentette vadonatúj 49 billentyűs, egyszerre 4 hangot is megszólaltatni képes parafónikus szintijét, a Matriarch-ot.

Csakúgy, mint a Grandmother esetében, a Matriarch megszólaltatásához sincs szükség patch-elésre, viszont rendkívül egyedi, különleges, rendhagyó hangok kitekerésére nyílik lehetőség a 90 darab patch pontnak és a moduloknak köszönhetően.

A Matriarch többek között egy beépített szekvenszerrel, egy arpeggiatorral, valamint sztereó ladder filterekkel van felszerelve. Elrendezése hasonlít a Grandmother-éhoz, hiszen a felület itt is olyan szekciókra oszlik, mely elősegíti a könnyebb és gyorsabb tájékozódást, navigációt.
A Matriarch viszont „Spring Reverb” helyett a már korábban említett sztereó delay-el lett ellátva, melyen akár 700 ms (milliszekundum) késleltetés/delay-time beállítására is lehetőségünk nyílik. Továbbá ezen delay szinkronizálható MIDI-vel is, valamint ping-pong delay-ként is üzemelhet, ha úgy akarjuk.

Továbbá az új Moog szintetizátor három különböző módban is üzemelhet: lehet monofónikus (maximum egy hang megszólaltatása egyidőben), duofónikus (maximum két hang megszólaltatása egyidőben), valamint négy-hangos, parafónikus (maximum négy hang megszólaltatása egyidőben). A hangszer képes arra is, hogy elhangolhassuk egyik oszcillátort a másiktól, ezzel még erősebb, teltebb hangzást kapva és további ezernyi utat, lehetőséget megnyitva.

Moog Matriarch pontos érkezését még sajnos nem tudni, annyi viszont biztos, hogy már ezen a nyáron átvehető lesz, július-augusztus környékén, 1999 dolláros, azaz megközelítőleg 600 000 Ft-os áron.

További részletekért látogass el a Moog hivatalos oldalára IDE kattintva!

A Hi-Tech rovatot támogatta és a cikket összeállította a Magyar Producer Workshop.