A kísérletezés az, ami biztosítja a megújulást

- 3 perces olvasmány
neelix rio opening 2018

A kockafejű atomenergia ellenes és már – már keményvonalas állatjogi aktivista
Neelix, nem mellesleg az egyik legismertebb és legelismertebb psy trance Dj a
szcénában. A húsz évnyi siker ennek ellenére nem ment az agyára, a szerény külső
egy, az önmagával és a világgal is egyensúlyban lévő személyiséget rejt.
„A sikeres emberek egy része azt hiszi magáról, hogy attól, mert elért valamit már szörnyen különleges is egyben.  Szerintem ez nem így van. Attól mert mondjuk több
ezer ember előtt zenélsz nem vagy jobb vagy több bárki másnál az előtted álló tömegből. Sajnos az ego gyakran előrébb van, mint a produkció, pedig mindig az utóbbin kellene legyen a hangsúly.”

we have to act serious now… #neelix #neelixmusic #atawedding @spintwistrecords

A post shared by Neelix (@neelixmusic) on

És, hogy ezt tényleg így is gondolja, azt jól mutatja, hogy nemrég felszámolta a teljes stúdióját, miután szembesült a ténnyel, hogy a régi háborús bunkerben berendezett környezet, nem igazán illik az általa képviselt hangzáshoz.
„Szóval most nincs stúdióm, illetve csak a szó fizikai értelmében nincs.
Amióta felszámoltam szinte bárhol képes vagyok zenét írni, a különböző helyszínek rendkívül inspirálóan hatnak rám, és az egészhez elég a laptopom.„

A módszert egyébként szívből tudja ajánlani úgy általánosságban szinte mindenkinek,
mert úgy gondolja, manapság túl nagy a nyomás a Dj-ken, hogy házrengető és biztos sikert kiváltó zenéket írjanak, miközben az elektronikus zene egyik lényege a kompromisszummentes fejlődés és változatosság lenne.
„Képtelenség folyamatosan Top 10-es zenéket írni. Őszintén szólva én nem is akarok. Persze mindezt egyensúlyban lehet és kell is tartani, mert különben nagyon hamar kiéghetsz. Szerintem fontosabb új területeket felfedezni és akár kockáztatni is, mint
menni a jól bevált úton attól félve, hogy ha letérünk, hibát ejthetünk. Ha mindenki a biztosra menne, egy idő után nagyon unalmassá válna zene, a kísérletezés az, ami biztosítja a megújulást. ”  

A példaképeit is a kísérletező hozzáállás jellemzi. „Mire is ment volna a Daft Punk vagy Simon & Garfunkel, ha évtizedekig ugyanazt tolják?”  – teszi fel a kérdést. Michael
Jackson is nagy példakép, annak ellenére, hogy az előző előadókhoz képest teljesen
más környezetben tevékenykedett. Egyébként meg épp ez a lényeg:
„Nem értem, miért csak azok inspirálhatnak, akik az elektronikus zenében
tevékenykednek. Az ihlet bárhonnan érkezhet. Egy filmből, egy reklámból, egy érzésből.

A lényeg, hogy valamilyen fajta gondolatot  ébresszen bennem, és akkor nincs megállás. Ha ihletet kapok, addig dolgozok az adott tracken amíg be nem fejezem azt.”

A hétvégén meg a Rioban nem lesz megállás, ugyanis az idei szezont vele nyitják, most szombaton, többek között Droplex és Corner társaságában, az Insomnia szervezésében.

Addig pedig lehet szépen készülődni:

Forrás: Goazin, Festicket