Neves előadók a 4. MPW Találkozón

- 4 perces olvasmány
plusbeats_negyedik_mpw_találkozó
negyedik mpw találkozó

A Bánkuti Dani által, 2017-ben életre hívott kezdeményezés, hogy az online felületről továbblépve, legyen egy platform ahol a hazai producerek élőben is találkozhatnak egymással és a szcéna képviselőivel, a negyedik rendezvényéhez közeledik. A Magyar Producer Workshop Találkozó, röviden MPW Találkozó április 27-én, immáron negyedik alkalommal kerül majd megrendezésre, történetének eddigi legütősebb helyszínén, a Hubay Jenő Zeneiskola tökéletes akusztikával rendelkező előadótermében.

A rendezvény ereje, azon túl, hogy az MPW Találkozó igazi hiánypótló megmozdulás, leginkább abban rejlik, hogy itt valódi, kézzelfogható tudást adó és értékkel bíró előadásokon lehet részt venni, amelyek szüneteiben kötetlen beszélgetések segítik a sokszor, egyébként lehetetlen kapcsolatépítést a szcéna sokrétű résztvevőivel. A névsor ezúttal tényleg rendkívüli, ugyanis csupa olyan zeneipari nagyágyú előadását lehet majd meghallgatni, akik sok éves tapasztalataikat osztják meg a hallgatókkal.

Johnny K. Palmer nem csak hazai viszonylatban bizonyított már, többek között szövegíróként két dala is az Euroviziós Dalfesztivál  döntőjébe jutott, de nemzetközi produkciókban is komoly eredményeket ért el, aminek következtében például a Universal és a Warner Music is felkérte együttműködésre. Tőle, egy kérdezz felelek keretében lehet majd megtudni, hogy hogyan érdemes dolgozni a dalszövegírókkal, énekesekkel, hogyan készítsük fel a projektünket, hogy később a legtöbbet hozzuk ki belőle.

Tóth Gergely a Supermanagement alapító-tulajdonosa a találkozón
egy közös beszélgetés keretein belül árul el infókat koncert szervezésről, zenekarok  managementjéről és minden egyéb, a témába vágó kérdésekre is választ ad majd. Kiderül az is, hogy milyen lehetőségei vannak egy feltörekvő zenekarnak jelenleg Magyarországon, hogy gondolkozik a
piac és a közönség.

Az MPW Találkozók két nagy favoritja, Iamyank és Silk előadása sem maradhat el!
Míg Iamyank a szoftveres, tabletes és moduláris eszközökön keresztül mutatja be a granuláris szintézis végtelen lehetőségeit, addig Silk nem mindennapi bemutatója ad lehetőség betekintésre, tökéletes akusztikai környezetben, professzionális hangfalakon keresztül, mixing & mastering előadásába, ami alatt mindenki, minden részletet és technikát tökéletesen meg tud majd figyelni.

Hazánk egyik legfoglalkoztatottabb producere, Somogyvári Dani is az előadók sorában, aki mindamellett, hogy bemutat egy sikeres projektet, amin dolgozott, rengeteg tippel is készül, hogy hogyan fejezzünk be hatékonyan egy folymatot és bemutatja a saját munkamenetét is.
A találkozó meglepetés előadója pedig az  Artisjus és EMeRTon díjas zeneszerzője, zongoristája, Rakonczai Viktor lesz, aki zenei producerként több száz toplistás dalban működött közre, itthon és külföldön egyaránt, így az elmúlt 22 év tapasztalatai alapján fog mesélni, zeneszerzésről, hangszerelésről, stúdiózásról, mixingről.

View this post on Instagram

Koszonjuk mindenkinek❤️🙏

A post shared by Daniel Bankuti (@bankutidani) on

Az előadások moderátorai Bánkuti Dani és Bakonyi Bálint lesznek, akik házigazda szerepük mellett a beszélgetések menetét irányítják majd a lehető legérdekesebb irányba. Érkezik a legutóbb nagy sikerrel debütált „kütyü simogató” névre keresztelt kiállítás is, ahol a rendezvényt támogató Hit Space és Zaj Stúdió által biztosított különböző eszközöket lehet majd testközelből megismerni és kipróbálni. A felmerülő kérdések pedig a kiállítók szakértőinek segítségével, első kézből kerülnek megválaszolásra.

A rendezvényhez itt érdemes csatlakozni, illetve a biztos részvétel érdekében, jegyet mihamarabb itt lehet váltani, ugyanis kizárólag elővételben elérhetőek a belépők, amik, az eddigi tapasztalatok alapján, várhatóan ezúttal is a rendezvényt megelőzően mind el fognak fogyni.