Manapság már zenét kell írnod, akkor is, ha nem szeretnél

- 4 perces olvasmány
nic fanciulli dj április szombat 2019.
nic fanciulli dj április szombat 2019

„Azt hiszem Zabiela és én az utolsó olyan lemezlovasok közé tartozunk, akiknek pusztán a djzéssel sikerült az áttörés. Manapság már zenét kell írnod, akkor is, ha nem feltétlenül szeretnél, különben esélyed nincs kitűnni a tömegből.”

View this post on Instagram

~ 𝐇𝐎𝐌𝐄 ~

A post shared by NIC FANCIULLI (@nicfanciulli) on

2017-ben, Nic Fanciulli végül ezt is meglépte, egy egész albumra valót tett össze, de nem kényszerből, hanem egy tíz évvel korábbi, Grammy jelölés élményeiből fellelkesülve. A saját, Saved Records kiadóján megjelent, 16 trackes My Heart ugyan sokáig készült, viszont végül pontosan olyan lett, amilyennek az alkotója azt megálmodta:

„A Grammy jelölést követően annyi nagyszerű művésszel, élménnyel és ötlettel voltam körülvéve, hogy úgy éreztem, ezt valamilyen formában tovább kell adnom a világnak. Ezen felül olyan albumot szerettem volna kiadni, ami jelentőséggel bír, ami afterban hallgatva, vezetés közben vagy bármilyen körülmények között nyomot hagy a hallgatóban.”

Ezen igyekezetét siker koronázta, nem mintha az albumot megelőzően ez másképp lett volna. 26 évesen már a fél világot bejárta, akkor még lemeztáskával, aminek cipelése ugyan nem, viszont a bakelitről való játszás nagyon hiányzik neki. Manapság, már a CD sem túl gyakori hanghordozó a Dj-k körében, viszont nem csak az eszközök, ő maga is sokat változott a kezdeti időkhöz képest.

„Elképesztő érzés fiatalnak lenni, azzal a rengeteg lehetőséggel előtted. Viszont ezek végzetesek is lehetnek, ha nem vagy kellőképpen józan, ha elfelejted, hogy miről is szól mindez. Idővel azt gondolom mindenki sokkal bölcsebbé válik, átalakulnak a prioritások, nálam például határozottan ez  történt, azáltal, hogy apa lettem.”

View this post on Instagram

❤️

A post shared by NIC FANCIULLI (@nicfanciulli) on

Ha példaképekről kérdezik, Laurent Garnier-t említi elsőként. A francia származású legenda magánélete és karrierje egyaránt példaértékű Fanciulli számára, többek között azért, mert hosszú évtizedeken át hiteles tudott maradni.

„Laurent Garnier az abszolút hősöm. Csodálatra méltó, hogy hogyan műveli azt amit szeret, miközben végig hitelesen is teszi mindazt. Soha nem követi a trendeket, nem ragad le stílusoknál, és elképesztően józan meglátásai vannak. Carl Cox-ra és Rolando-ra is felnézek, mert ők a legelejétől fogva tolják az egész szcéna szekerét. Nélkülük sokkal kevesebb lenne ma az elektronikus zene és a lehetőségek is. Ezért nem csak én, mindenki hálával tartozik nekik!”

Cox-al már csak azért is speciális a kapcsolatuk, mert azon túl, hogy mindig számíthatott a techno egyik ősatyjára, jó párszor játszottak és játszanak manapság is együtt, egy Dj pultban.

„Carl-al nagyon különleges a kapcsolatunk. Szerencsés vagyok, mert számtalanszor játszhattam neki, például az egykori Space bulikon. Vele fellépni pedig szerintem bárki álmainak a netovábbja, nekem többször is volt ehhez szerencsém, és egytől egyig felejthetetlen élmény volt.”

Most szombaton Nic Fanciulli ugyan nem Carl Cox-al osztozik a Dj pulton, a Cinema Hall-ban, hanem a nem kevésbé tehetséges Chelina Manuhutu-val, de felejthetetlen élményekben így sem lesz hiány, amit hazai oldalról ezúttal Andras Garay, az Indigo Theory és Rizkid garantál.

Kedvezményes belépők erre, bemelegítés például ezzel:

Forrás: Ransom Note, Skiddle.com, Dancing Astronaut