A techno dj, akinek a járvány törte derékba karrierjét

- 2 perces olvasmány
niereich dj techno karrier korona vírus

niereich dj techno karrier korona vírus

A korona krízis világszerte hatalmas problémákat okoz, mind gazdasági, mind társadalmi szempontból, elképesztően sokan kerültek egzisztenciális válsághelyzetbe. A különböző szabályozások és azok állandó változása, sokak karrierjét ellehetetlenítették az elmúlt hónapok alatt, természetesen nem csak hazánkban, és nincs ez másképp a zeneiparban sem.

A korona egyik élő áldozatának nevezhető az osztrák lemezlovas, Niereich is, aki a techno műfajában utazik már kb. 10 éve. A művész megfordult már olyan kiadóknál, mint a 100% Pure, az Intacto Records, a Kombination Research vagy a Sleaze Records.
Most egy Facebook poszt keretein belül fejtette ki rossz tapasztalatait a Dj szakma jelenlegi helyzetét illetően. Jelenleg úgy fest, hogy felhagy a zenéléssel, köszönhetően többek között a korona helyzetnek, de az egész techno szcéna jelenlegi állapotának is. 

Hallo Leute, ich melde mich hier mal nach langem hacking Kampf (der wie es scheint jetzt gewonnen ist und ich wieder die…

Zveřejnil(a) Niereich dne Pondělí 7. září 2020

HA FOLYTATOM A DOLGOT, AKKOR AZT AZ INSTAGRAM ÉS AZ EGYÉB PLATFORMOK SEGÍTSÉGE NÉLKÜL FOGOM TENNI, FÜGGETLENÜL ATTÓL, HOGY MANAPSÁG CSAK EZ A SIKER TITKA. ÉN MÉG MEGENGEDHETTEM MAGAMNAK, HOGY INTERNET NÉLKÜL ÉLVEZZEM KI FIATALSÁGOMAT A BULIKON ÉS ELMONDHATOM, HOGY AZ VOLT AZ IGAZI. VÉLEMÉNYEM SZERINT BETEGES, HOGY MANAPSÁG CSAK ÖNMAGAD SZTÁROLÁSÁVAL A NETEN LEHETSZ SIKERES DJ.

Az előadó kitért arra is, hogy a befutott ismerősei szinte egytől egyig megváltoztak és ez nyilván a pénz és a hírnév miatt történt. Ő személy szerint elutasítja a hírnevet és azt a nyüzsgést, ami egyes lemezlovas tásait övezi. Kifejtette, hogy ő csupán a techno őszinte rajongása miatt csinálta az egészet. 

JELENLEG NEM TUDOM FOLYTATNI AKAROM-E, FŐLEG, HOGY MIÓTA EZEK A KORONA INTÉZKEDÉSEK ÉRVÉNYBEN VANNAK, A LEGABSZURDABB KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT LÉPNEK FEL EGYESEK. CSAKÚGY, MINT HELGE SCHNEIDER, ÉN IS ELUTASÍTOM A LIVE STREAM-EKET, AKKOR IS, HA A KARRIEREMBE FOG KERÜLNI. SZÁMOMRA EZ MÁR NEM A SZABADSÁGRÓL ÉS A BULIZÁSRÓL SZÓL.

-vonta le a végső, szomorú konklúziót.