Nina Kraviz elképesztő savazást kapott

- 2 perces olvasmány
nina kraviz frizura kultúra etnikum
nina kraviz frizura kultúra etnikum

Az évek óta a szakmában tevékenykedő szibériai techno hercegnő Nina Kraviz-ot újra megszólták saját követői, miután a Space Miami-s fellépése előtt a Twitteren selfieket posztolt az új frizurájáról. Azok, akik nehezményezték Kraviz hajviseletét, a posztban nemtetszésüknek hangot adva rasszistának bélyegezték őt, továbbá kijelentették, hogy ezzel a megnyilvánulásával túllőtt politikai korrektség, azon belül is a kulturális kisajátítás határán.

Szóval konkrétan azon, hogy egy többségi kultúra képviselőjeként, díszítőelemként használt, és ezzel egyetemben kihasznált, egy kisebbségi kultúrára jellemző kulturális jegyet, jelen esetben, az afrikai származású emberek körében népszerű hajfonatokat.

Nina Kraviz válaszul azt írta az őt sérelmezőknek, hogy ezt a hajviseletet nem lehet kimondottan csak az afrikai kultúrához kötni, mivel a vikingek, az eszkimók és más kultúrák is előszeretettel használták a történelem során. Továbbá hozzátette, hogy ő nem fehér európai mivel, Irkutsk-ból, Oroszország délkeleti részéről származik, ami alig pár száz mérföldre van a mongol határtól.

Persze az interneten hőbörgők csoportja itt nem állt meg, és új hajviseletét egy korábbi trekkjével a „Ghetto Kraviz”-al is összefüggésbe hozták, ezzel is rámutatva arra, hogy a Djane nem először követi el a fentebb említett, sokak által rossz szemmel nézett vétséget.

Ilyen összefüggéseket felállítani rasszizmus, és részemről nem tolerálható. Ráadásul például a lengyelországi zsidó származásúak valószínűleg nagyon meglepődnének, hogy a Ghetto szó kizárólagosan csak az afro-amerikai kultúrához tartozhat.

– írta támadóinak Nina Kraviz Twitteren. 

A közvélemény mindenesetre megoszlik a témával kapcsolatban, vannak, akik szerint ez teljesen rendben van és támogatják Kraviz-t, mások viszont úgy gondolják, hogy az előadónő fellépéseit törölni kellene büntetésül kihágásaiért, ezzel is nyilvános bocsánatkérésre késztetve őt.