2018-ban Nina Kraviz uralta a fesztiválokat

- 2 perces olvasmány
nina kraviz ultra fesztival 2018
nina kraviz ultra fesztival 2018

Lassan nyakunkon az idei fesztiválszezon, már ami a világ ezen részét illeti, ugyanis a Föld másik oldalán épp most ért véget, miután egy ideje már nem csak a madarak vándorolnak az európai tél idején délebbre, de szervezők és az őket foglalkoztató művészek is. Az, hogy mindez komoly gazdasági jelentőséggel bír, jól jelzi, hogy egyre több statisztika és felmérés születik, ami az iparág résztvevőinek teljesítményét hivatott mérni.
Ilyen a Festicket pár napja nyilvánosságra hozott listája is, ami 2018 legtöbb fesztiválfellépését produkáló Dj-it és zenekarait rangsorolta.

A rangsor első helyén, 35 fesztiválon való részvétellel, az acid királynő, Nina Kraviz áll. A szám elsőre talán nem tűnik annyira meghökkentőnek, de ha belegondolunk, hogy az év 52 hétvégéből áll, akkor rögtön kiderül, hogy átlagban számolva, nem nagyon volt olyan hete az évnek, amikor ne játszott volna legalább egy fesztiválon. Egész pontosan 1,4 ez a szám, ami így már igencsak durvának néz ki, és akkor még nem számoltunk az egyéb fellépések számával.

Amelie Lens második helyezése, a 27 fesztivál fellépéssel annak tudatában bír igazán figyelemre méltó teljesítménnyel, hogy 2017-ben pusztán 4 ilyen jellegű felkérése volt! Honfitársnője, a szintén belga származású Charlotte de Witte csak kettővel maradt le mögötte, és így, ők hárman, mint nők, gyakorlatilag dominálják is ezt a listát, hiszen melléjük csak két férfi kollégájuk, ráadásul a teljesen más műfajban tevékenykedő Armin van Buren és Dimitri Vegas & Like Mike fért fel csak.
Forrás: Festicket