Csinosak, tehetségesek, sikeresek és nők

- 3 perces olvasmány
nőnap dj producer

Ünnepeljünk együtt a női producereket és lemezlovasokat a nemzetközi nőnap alkalmából.

Gyakran hallani, hogy nőként karriert építeni, a szakmában érvényesülni nem mindig egyszerű, miközben az élet számos területén is nap mint nap helyt kell állni. A nemzetközi nőnap alkalmából most az elektronikus zenei szcénából mutatunk pár példaképet akiknek mindez sikerült.

ANNA Brazília szülötte, akinek 14 éves kora óta a Dj pult a második otthona. Manapság nem csak a Dj-ként, de kiváló producerként is a legnagyobb fesztiválok színpadán építi a trippeket. Otthon minden idejét a stúdióban tölti, töretlenül alkotja az új muzsikákat, utazásai alatt egyfolytában zenéket hallgat és inspirálódik.
Legutóbb Jon Hopkins – Singularity remix-ével ajándékozott meg bennünket.

„ Nem mondanám hogy valami új, kiemelkedő dolgot csinálok, ez tisztán a zene amit hallok, ami reflektál arra hogy éppen ki vagyok.” Az igazán kiváló Dj skillek-el megáldott Ellen Allien, kifinomult érzékkel ötvözi a saját, berlini hipnotikus vonalát, acid hatásokkal. Azon nagy becsben tartott művészek csoportját bővíti, akik mindig valami misztikus és magával ragadó szettel képesek jelentkezni.

Monika Kruse úttörő munkássága több mint 25 évet tesz ki a techno szcénában, és nem csak előadóként. A 2000-ben alapított Terminal M kiadó vezetőjeként rengeteg fantasztikus track-ket köszönhetünk neki.

Giorgia Angiuli kiváló producerként, nagyon sajátos stílusban, igazán értékes és egyedülálló groove-okat, zenei élményeket tesz le az asztalra. Legutóbbi albuma nem is akárhol, mint a neves Stil Vor Talent kiadónál került a nagyközönség elé.

A kaliforniai producer és Dj, Onyvaa neve a közeljövőben egyre több  ember számára lesz ismert, dallamos lendületes szettjeit, detroiti hatások és nyers analóg elemek tűzdelik. Szintén kiadó vezető és alapító – a Passeport Records vinyl és digitális formátumokban jelenteti meg kiadványait.

View this post on Instagram

🏠

A post shared by Rebekah (@djrebekah) on

Rebekah techno iránti érdeklődése a birminghami Que Klubban kezdődött, 17 éves korában már Dj-ként próbálkozott, karrierje Chirs Liebing, CLR kiadóján kezdődött.  Sosem csalódunk benne, producerként is mindig stabilan hozza a tőle elvárt kompromisszummentes, erősebb vonalon mozgó techno zenéket.

​​A belgiumi Charlotte De Vitte, sokat bizonyított a studióban, mint producer és a pultok mögött mind Dj, aki szintén az erősebb, sötétebb vonalat képviseli, miközben gyakran saját vokál soundjával is díszíti track-jeit. Szettjeiben és zenéiben olykor – olykor classic hatásokkal is találkozhatunk.