Ünnepeljük a NŐT

- 6 perces olvasmány
nőnap március 8 dj nők 2020
nőnap március 8 dj nők 2020

Azzal ma már minden férfi tisztában van, hogy március 8-án illik virágot adni a nőknek. Mi most ezen, szokás mellett még jelenlegi cikkünk formájában is adózunk a szakmában lévő szebbik nemnek. A mai napon tehát a hölgyeké a főszerep, őket ünnepeljük, ezért most ennek apropóján mutatunk be nektek pár hazai és külföldi előadót, akik a szakmán belül igencsak sikeresnek mondhatóak.

View this post on Instagram

🌚 #deborahdeluca

A post shared by Deborah De luca (@deborahdeluca) on

A nápolyi születésű Deborah de Luca, igen hátrányos helyzetből indult, és nem csak a Dj karrier tekintetében, hanem úgy általában az élet minden területén. Kezdetben az egyetemi évei mellett pincérnőként dolgozott, majd pedig táncosnőként, különböző ékszakai klubokban. Tagadhatatlan tény, hogy a karrierje indulását is a klubokban eltöltött éveinek köszönheti, hiszen ennek hatására ismerkedet meg a Dj szakmával. Napjainkban már zenéjével nemzetközi szinten, a legnagyobb fesztiválokon kápráztat. A legújabb kiadványa nemrég a saját 2013-ban indított sola_mente kiadóján jelent meg Don’t Let Me Go címmel.

A SAJÁT UTAMAT JÁROM IMMÁR KILENC ÉVE ÉS DOLGOZOM NŐKÉNT EBBEN A FÉRFIAK URALTA SZAKMÁBAN. MÉG MINDIG VAN MIT ELÉRNEM, SZERINTEM NINCSENEK HATÁROK VAGY CÉLOK A ZENE SZEMPONTJÁBÓL, HA EZ A SZENVEDÉLYEM.

Hazánk újgenerációs feltörekvő house tehetsége Andrea Lane ügyesen tör előre a szcénában. Korábban zenélt az ADE-n (Amsterdam Dance Event) idén február végén pedig megjelent a Waiting So Long című trekkje, ami pont az a jó fajta énekhangokkal felütött, house-ból kikevert tánczene lett, amit bármelyik napszakban lehet fogyasztani, mert közhely vagy sem, mindig jól esik meghallgatni.

FOLYAMATOSAN KIHÍVÁSOKAT TÁMASZTOK MAGAM ELÉ, MIKÖZBEN MAGA A FOLYAMAT TART LÁZBAN. MONDHATNI, HOGY A KEZDETEKTŐL FOGVA A NEMZETKÖZILEG ELISMERT ELŐADÓKAT, BRANDEKET FIGYELEM, KUTATOM AZ ÚJDONSÁGOKAT. HIBÁNAK TARTOM, HA VALAKI CSAK AZ ORSZÁGHATÁRON BELÜL GONDOLKODIK ÉS NEM KÉPES KILÉPNI A KOMFORTZÓNÁJÁBÓL.

A 23 éves Giorgia Lipari és a 26 éves Assia Nania közösen alkotják napjain egyik legfelkapottabb elektro-pop, indie zenei formációját Gioli & Assia néven. A két hölgy a Youtube segítségével pár év alatt óriási népszerűségre tett szert a Cercle bulisorozat hangulatát idéző több milliós nézettségű videóiknak hála. Napjainkban a duó az élő fellépései által buliról-bulira mozogva világszinten nyűgözi le lágyabb vonalat kedvelő tömegeket. A közöttük lévő zenei szinergia valószínűleg abban is gyökerezik, hogy a két olasz művésznő nemcsak a pult mögött, zeneileg, hanem a szerelem által is egyesítette erejét, ezért a magánéletben is egy párt alkotnak. Ebből adódóan aktivisták is, akik  támogatják az LMBT közösséget. Tavaly egyébként a maláj kormány emiatt törölte az egyik fellépésüket, ami a fővárosban Kuala Lumpur-ban a W Hotel tetején lett volna.

AZ ÁLTALUNK HALLGATOTT ZENE, A TAPASZTALATAINK ÉS A MŰVÉSZETEK IRÁNTI SZERETETÜNK MIND BEFOLYÁSOLTA, HOGY KIK VAGYUNK MA. SZOMORÚ HOGY EZ MEGTÖRTÉNHET 2019-BEN. SZOMORÚ, HOGY A SZERELEM TOVÁBBRA IS A MEGKÜLÖNBÖZTETÉS OKA.

– nyilatkozták az eset kapcsán

Bűn lenne nem említeni a szupersztár lemezlovast, a 29 éves Peggy Gou-t, aki zenei karrierje mellett sikeresen hozta létre saját divatmárkáját, mely a Kirin nevet kapta. Persze az összefüggés nem véletlen, mivel a Djane mielőtt Berlinbe költözött zenei karrierje miatt, Londonban tanult divatot. A szöuli lány kezdetben azért indult el a lemezlovas pályán, mert az első koreai nő akart lenni, aki a Berghainban játszik. Ez 2016-ban az Art of War EP-nek köszönhetően sikerült is neki. Napjainkban is figyelemre méltó a zenei teljesítménye és dicséretes, hogy mindkét szenvedélyének sikeresen hódol.

SOKAT KELLETT HARCOLNOM AZÉRT, AMIT ELÉRTEM. FOLYTATNI FOGOM, AMIT CSINÁLOK ÉS, AMIT AKAROK. AZ ÉLET TÚL RÖVID, EZÉRT MEGVÁLOGATOM, KITŐL FOGADOK EL TANÁCSOT ÉS HALLGATOK MEG KRITIKÁT.

Maradva az ikonikus berlini klubnál következzen Stella Bossi aki egy pincérnőa Berghain-ben és arról lett híres, hogy videóiban nagy techno-s nevek zenéire vagy éppen extrém helyeken táncol egy szál fürdőruciban. Ezzel érdekes módon egyébként a nők egyenjogúságát próbálja népszerűsíteni. Egyesek felháborítónak találják szabadelvű, enyhén szexuális videóit, ennek ellenére a német lány továbbra is jól szórakozik.

NE VEDD KOMOLYAN MAGAD, A TÁNCNAK NINCSENEK SZABÁLYAI, AZ ÉLET RÖVID EZÉRT ÉREZD JÓL MAGAD ÉS HALLGASS MINÉL TÖBB TECHNO-T, AKKORA A VILÁG IS JOBB LESZ, MERT A RAPPEL ELLENTÉTBEN A TECHNO-NÁL NINCS GENGSZTER TECHNO.

Nina Kraviz talán a világ, jelenkori legismertebb techno Djane-je. Az acid techno királynője számára mindig is a zene volt az, önkifejezés legmagasabb foka, azon belül is inkább a mélyen maró savas ütemek. A fesztiválkirálynő és techno diva, aki mellesleg egy saját tervezésű Ray-Ban napszemüveget is piacra dobott pár éve, továbbra is világszerte táncoltat ütős szettjeivel. A hatalmas népszerűségének velejárójaként a 30 éves Kraviz fordított életet él, mivel az éjszakákat fellépéssel a nappalokat alvással tölti, a hajtás miatt egyébként pár éve már halláskárosodástól szenved a Djane, de ez továbbra sem tartja vissza attól, hogy turnézzon a világ mind a négy égtáján.

AZ ELMÉM TÚLTERMELI A KREATÍV ÖTLETEKET, ÉS TÚL AKTÍV, EZÉRT NÉHA LEHETETLEN SZÁMOMRA MEGNYUGODNI. VAN ÚGY, HOGY HÁROM NAPOT IS ÉBREN VAGYOK EGYHUZAMBAN.

Napjaink ünnepelt brazil Djane-jéről, ANNA-ról kevesen tudják, hogy egészen fiatalon 14 évesen apja éjszakai klubjában szívta magába az elektronikus zene alapjait, majd később felnőve erre építette a szükséges zenei készségeit, producerként. Azóta a stúdiója a második otthona és egyben boszorkánykonyhája, ahol töretlenül alkotja az új muzsikákat. Tavaly a Forever Ravers című trekkje ment iszonyatosan nagyot a szcénában, sőt év végére Richie Hawtin PLUS8 kiadójára is készített egy trekket, ami a High Contrast nevet viseli.

SZERINTEM, HA SZERETED AZT, AMIT CSINÁLSZ, LEHETETLEN, HOGY NE VÁLJÁL BENNE IDŐVEL JOBBÁ, KÉPZETTEBBÉ ÉS KREATÍVABBÁ. A ZENÉMBEN AZ ÜTEMEK MELLETT MEGVAN A SOKSZÍNŰSÉG ÉS A BRAZÍLIA HANGZÁSÁNAK MELEGSÉGE IS.