A Novation esete az Aphex Twin-el

- 2 perces olvasmány
novatiom aphex twin audio szintetizátor technika

novatiom aphex twin audio szintetizátor technika

Elképesztő miként lehet egy terméknek hírverést csinálni, és miután egy kezdő lökéssel elindul a marketing kampány, a siker már csak azon múlik, mit váltasz ki a közönségből, mert ha célba talál, az vírusként terjed tovább.
Pontosan egy ilyen jelenségnek lehettünk szemtanúi a hónap elején, amikor Aphex Twin óriásplakátok bukkantak fel a világ különböző nagyvárosaiban, mint London, Berlin vagy épp Los Angeles. A hatás nem is maradt el, a közösségi médiában, rajongók ezrei kezdték el vadul osztogatni a témát.

A plakáton a klasszik logó jelent meg, azaz a piros koncentrikus-hullámforma, vonalakkal körülölelve

Apróbb jelek utaltak arra, hogy itt valami úri huncutság van készülőben, amiből remek kollaborációra lehet számítani.

Majd nem sokkal a plakátok megjelenését követően a Novation nevű gépzenés eszközöket gyártó vállalat szintén közölt az Instáján pár képet ezekről a hullámszerűen lebegő logókról, megjelölővé a dátumot: október húsz.

Végül pedig napvilágot látott az Aphex Twin közreműködésével egy modern klasszikus, az AFX Station, a Novation Bass Station II vadonatúj verziójának, limitált kiadása. 

A Novation állítása szerint ez a cucc:

A SOUND DESIGNEREK ÁLMA, MELY TARTALMAZZA AZ ÖSSZES EDDIGI FUNKCIÓJÁT A BASS STATION II-NEK, KIEGÉSZÜLVE AZ APHEX TWIN MODE-DAL, AMI FORRADALMASÍTJA A MONOSYNTH PROGRAMOZHATÓSÁGÁT.

Mindezen felül, hogy bővült ez gépcsoda egy AFX mode-dal, ami magában hordoz 128 vadonatúj synth patchet, hét új overlay bankot, meglátásunk szerint nem készült más csak egy új gúnyába öltöztetett gyűjtői darabnak szánt, Aphex Twin logóval fémjelezett termék.

A Bass Station II és az AFX Station külső vonások közti különbségek elenyészőek és árazás tekintetében is csak az árfolyam az, ami felsrófolja az értékét.

Összegezve egy nagyon kvaliti startégiát láthattunk arról, hogyan lehet figyelmet felkeltően reklámozni egy hangcuccot, profin ötvözve grafikai és vizuális megjelenítésekkel.