N’to a zene milliomos

- 3 perces olvasmány
n’to cinematiné nappali buli július 
n’to cinematiné nappali buli július 

N’to-t már nem kell bemutatni, hiszen hatalmas népszerűségnek örvend világszerte. Worakls-el karöltve 2014-ben hozták létre a Hungry Music kiadót és azóta számos alkalommal léptek már fel hazánkban is. Jellegzetes stílusa egyfajta ötvözete a technonak és az akusztikus zenének, de megjelennek számaiban a 70-es évekbeli rock, a swing, hip-hop, trip-hop, soul, jazz és a klasszikus zene elemei is. Mondhatjuk a stílusok és műfajok elegyéből, találtak ki egy teljesen új, techno gyanús műfajt, amelyet kiadójuk a Hungry Music által osztják meg a világgal.
N’to egyedi hangzásvilágának köszönhetően már jóideje a francia techno szcéna kulcsfigurája. Felrúgva a szabályokat és szokásokat mesterien bánik a dallamokkal, melyek valahogy mindig túlszárnyalják elvárásainkat.

View this post on Instagram

@t7paris

A post shared by N'to (@ntomusic) on

Kezdjük a sort Trauma című számával, mely Worakls feldolgozásában már 26 millió megtekintést tudhat magáénak a Youtube-on, ami nem kis teljesítmény. Mély és dallamos hangzásvilágával, valamint pont megfelelő mértékű monotonitásával valósággal áldás a fülnek.

A La Clé Des Champs szintén milliós népszerűségnek örvend a legtöbb platformon. Ez a track elkalauzol minket N’to mély frekvenciákból és hipnotizáló dallamokból álló világába. A ropogós lábcinek sorozata lágyan biztosítja az energiát, míg az erős melódiák gondoskodnak a kellemes, lazítós hangulatról, melyről a nyári esték jutnak eszünkbe.

Az Alter Ego még mindig a több milliós nézettségűek közé tartozik. Ez a darab 2018 nyarán jelent meg és a melodic house & techno besorolást kapta, ami nem meglepő. Megfigyelhető itt is a dallamok és a frekvenciák zseniális játéka, mely tökéletesen harmonizál a pulzáló basszussal. Hangulatát tekintve ez a track talán nem annyira mély, mint társai, inkább a felemelő feelinget adja vissza.

A Carrousel egy régebbi darab és ebben egyértelműen a deep house elemek dominálnak. A drámai szünetek egyfajta misztikus hatást keltenek, melytől az egész szám egy érzelmi hullámvasút, ha nem egyenesen egy körhinta. A középpontban persze itt is a ritmikus basszus és a kavargó dallamok állnak. Ez a track is tökéletesen bizonyítja a francia művész sokszínűségét.

A következőnél nagyot ugrunk az időben, visszafelé. A Petite egy 2014-es muzsika, de minőségileg semmivel sem kevesebb a mai szerzeményeinél. Könnyed és vidám hangulatával rögtön magával ragadja a hallgatót, ráadásul a vokálok használata is kifogástalan ennél a műnél. Ha az előzőek nem tették meg, ez a szám garantáltan a holdig repít.

A Cercle-nek hála N’to 2017-ben konkrétan a párizsi Szent Jakab torony tetején zenélt és bizonyította tehetségét és sokszínűségét dj-ként is. Párizs esti látványához kitűnően mennek az érzelmes N’to féle melódiák és az a mély hangvétel, amit jellegzetes stílusával sugároz.

Minderről élőben is megbizonyosodhattok a június 9-én megrendezésre kerülő 20. Cinematiné-n, ahol a zenetörténeti legenda, Erick Morillo, a Desolat üdvöske, Yaya és a hazai rezidensek mellett fog játszani a Rio klubban.

A kedvezményes jegyek itt kaphatóak.