A legtöbben nyáron próbálnak ki először valamilyen kábítószert

- 2 perces olvasmány
nyár fesztiválszezon partydrog

Itt a nyár, a napsütés és a fesztiválszezon, ezzel együtt pedig a partydrogok szezonja is elérkezett. Egy friss tanulmány szerint, a nyár kezdetével nagyon megugrik a kokaint, az ekit, az LSD-t és a marihuánát használók és kipróbálók száma. 

Számokkal kifejezve kb. 33%-al nő az LSD használat, 30%-al az eki és a fű, a kokó pedig 28%-al zárja a sort. Az eredményeket egy neves amerikai orvosi szaklap, a Journal of General Internal Medicine publikálta és a cikk alapján elmondható, hogy enyhe, de folyamatos növekedés mutatkozik az emberek droghasználati hajlandóságában az idő melegedésével és az iskola végeztével. 

A tanulmányon dolgozó orvosok egyike külön felhívta a figyelmet a nagy hőség és a felelőtlen eki fogyasztás kombinációjának veszélyeire, ugyanis ebben az időszakban megnő a drogokkal kapcsolatos rosszullétek és halálesetek száma is. 2017-ben kb. 3 millió ember próbálta ki először a marihuánát, 1 millió a kokaint és kb. 700.000 személy az ecstasy-t és LSD-t. 

A kutatást végző orvosok a szigorú büntetés helyett a felvilágosítást tartják hatékony megoldásnak. Főleg az iskolát befejező fiatalokat ajánlott megcélozni és fel kell hívni a figyelmet a nagy hőségben történő kábítószerfogyasztás veszélyeire is. 

A vizsgált partydrogok egy részének használata némi körültekintést igényel” tette hozzá a vizsgálatot vezető orvos. „Nem kívánjuk reklámozni az ecstasy fogyasztást, de fontos hangsúlyozni, hogy használat esetén elengedhetetlen a megfelelő hidratálás és pihenés a túlhevülés elkerülése végett.

2013-ban például két fiatal életét vesztette a New York-i Electric Zoo fesztiválon ecstasy használat miatt. A következő évben már komoly felvilágosító programmal várta a fesztivál a résztvevőket. 

Nem kellene ennyi fiatalnak belehalnia az eki fogyasztásba, de ijesztően tudatlan a társadalom a drogok terén, ami komoly problémákat vet fel.

– zárta mondandóját Dr. Joseph Palamar.

Forrás:CBS Sacramento