Csúszós, nyálkás, magával ragadó buli közeleg

- 2 perces olvasmány
május octopus lock klub
május octopus lock klub

május octopus lock klubAz OCTOPUS akkora, mint egy úszó sziget, a tengerészekre az igazi veszélyt nem is maga az állat, hanem az általa keltett örvény jelenti, amikor az élőlény lemerül a tengerbe. Azt mondják, hogy még a legnagyobb hadihajót is le tudja rántani magával a mélybe, ha egyszer megragadta. Legyen szó a lágyabb house vagy tech-house zenékről vagy akár a legkeményebb techno trackekről, az OCTOPUS nem kegyelmez, leránt a mélybe!

Budapest lassan tényleg felzárkózik a kontinens nyugatibb feléhez, ahol az elektronikus zenei szcénát a több évtizedes múlttal rendelkező jelentős piaci befolyással bíró szervezők mellett, több kisebb, nagyon aktuális, és valódi értékkel bíró kezdeményezések színesítik. Ez utóbbi kategóriát erősíti a pár hónapja alakult Octopus is, akik a város különböző pontjain, éjjel és nappal is szerveztek már megmozdulásokat.

Az alapvetően techno és tech house vonalon mozgó rendezvény nem fél némi csavarral is élni, amit az egyik rezidens, Beatrick, hazai vizeken kevésbé megszokott zenei szelekciója jelenti.
Az igen beszédes nevű Dj – producer nagy magabiztossággal használja a house mainstreamebb elemeit underground mixeiben, amik így igazán egyedi ízt kapnak, mindvégig a még épp klub és már – már rádiós hangzás szűk mezsgyéjén haladva.

Az Octopus sötétebb zenei világát egyértelműen Aron Paladi szállítja, akinek acid-be nyúló alkotásai filmszerű történeteket mesélnek, ami nem is meglepő, annak tudatában, hogy a Dj-zés és producerkedés mellett rendezéssel is foglalkozik.

A sorozat fellépő gárdája időről időre vendégfellépővel bővül, május utolsó péntekén a Lock-ban, a klubszezont velük karöltve Botek, az After Dark csapatból és CRB zárja, amire csatlakozni, itt lehet.

A főváros legintimebb hangulatú klubját május utolsó péntekén másodjára veszik be, a márciusi debütálást követően, ahol a sorozat minden szempontból azonos hullámhosszon rezonált a Lock nyújtotta szín és stílusvilággal, amit a bulin készült képek is jól mutatnak, és amit élőben is nagyon ajánlott megtapasztalni.