Brit szupersztár Dj szervez bulit Budapestre

- 3 perces olvasmány
patrick topping budapest buli 2021 április
patrick topping budapest buli 2021 április

Patrick Topping napjaink legfelkapottabb előadói között említhető, de valójában sokkal több rejlik a Topping név mögött, mint az átlagos szupersztár Dj séma. Az elmúlt pár évben próbált eltávolodni a mainstream, tech house egyre terjedő világától azzal, hogy igyekezett új vizekre evezni produkcióival. Folyamatosan új megoldásokkal kísérletezik zeneírás és szettek területén is, ami leginkább a saját, Trick kiadóján érhető tetten, ahol sokszínű zenei ízlését próbálja kibontakoztatni. 

View this post on Instagram

Love from London

A post shared by Patrick Topping (@patricktopping) on

Sokan csupán az Elrow-val és a Circoloco-val azonosítják művészetét, de az igazság az, hogy mindig is vonzotta őt a Valenciából származó „Happy Hardcore” vonal és ez meg is látszik némelyik alkotásán. Sokszínű zenei ízlését többek között ez a 90-es évekből származó, valenciai mákina nevezetű műfaj inspirálta, ami betörve az Egyesült Királyság észak-keleti részére mutálódott és manapság már egy Dj és egy MC is szükségeltetik hozzá. Patrick 13 éves kora óta hallgatja ezt a happy hardcore beütésű stílust, amiről a későbbiekben áttért az EDM-re, majd amikor ellátogatott az e-zene epicentrumába, Ibizára, teljesen magával ragadta az a szubkultúra. Valójában ez ösztönözte arra, hogy lemezlovas legyen. 

ÚGY ÉREZTEM MUSZÁJ VISSZATÉRNEM A FEHÉR SZIGETRE MINDEN ÉVBEN, DE KIZÁRT VOLT, HOGY PÉNZÜGYILEG MEGENGEDHESSEM MAGAMNAK. SZÓVAL ARRA JUTOTTAM, HOGY DJ LESZEK.

Hozzátette, hogy bár egyszerűnek hangzik ez a magyarázat, az igazság az, hogy rátalált arra a világra, amit szenvedélyesen szeret és a lehető legnagyobb szerepet akarta betölteni ebben a világban, ami végül is sikerült neki. Kevesen tudják, de Jamie Jones volt Patrick legfőbb mentora, akinek ő eszméletlenül hálás a mai napig. 

HATALMAS SZERENCSÉM VOLT JAMIE-VEL, MERT BEAVATOTT ENGEM A DJZÉS VILÁGÁBA.

Mellesleg Jamie tanította meg neki azt is, hogy a lehetséges kommersz siker helyett válassza mindig a művészetet és maradjon hű önmagához. 

Enyhén érezhető is ez a kalandos múlt legfrissebb megjelenésén, a 2 track-es Rocket Fuel EP-n.. Bár családját személyesen is érintette a vírus, pozitív oldala is volt a turnék hiányának, hiszen az új alkotások születése mellett, biológiai órája is visszaállt a kb. 6 éves alváshiány után. 

Patrick tehát meglehetősen éretten áll az egész szcénához, mentorának köszönhetően és mindezt az is jelképezi, hogy felfogása szerint bővíteni kellene ezt a világot és sokszínűbbé tenni.. Ezt a felfogást igyekszik terjeszteni új Trick sorozatával is, mely bejárva a világot hozza el a szakma úttörőit, jövőre Budapestre is, április 9 és 12 között. 

A teljes hétvégét átölelő megmozdulás több helyszínen fog megtörténni, olyan nevekkel a line-up-ban mint például EATS EVERYTING, ELLIOT ADAMSON, DENIS SULTA és természetesen maga PATRICK TOPPING. A rendezvény különlegességével úgy tűnik, mind tisztában vagyunk, ugyanis Patrick legnagyobb meglepetésére is, nagyon hamar elkelt minden belépő, most már csak azért kell szorítani, hogy addig véget érjen a jelenlegi őrült helyzet.