Valójában mit csinálnak, miért is kapják azt a rakat pénzt??

- 4 perces olvasmány
paul_kalkbrenner_budapesten_plusbeats.net

Paul Kalkbrenner hamarosan újra Budapesten lép fel, így megosztunk pár gondolatot a német ikontól.

Az idén már 26 éve pályán lévő Paul Kalkbrenner-t még mindig sokan a kultikus Berlin Calling filmmel azonosítják, ami kétségkívül óriási lökést adott karrierjének, de a jó reklám kevés, ha nincs mögötte valós produktum. Nála szerencsére van. Nem is kevés!

1998-tól már csak a saját zenéit játssza, kivételt ez alól a Back to the Future mixek képeztek, a három részes sorozatot egyébként a két éve megjelent 7 című album írása közben tette össze, mintegy egy lazításként.

Szerinte a techno már ’94 óta kommerszesedik, akkor történt ugyanis, hogy a Hupikék Törpikék rajzfilm főcímzenéje, meg a Somewhere over the Rainbow „techno” remixet kapott. Számára ott ért véget az a steril varázs, amivel addig azonosította ezt a stílust.
„Természetesen azóta, nem egy, nagyszerű techno született, de számomra akkor, ott, elveszett az egésznek a sármja, hogy úgy mondjam” – magyarázza Paul, egy, a neves, Rolling Stones magazinnak adott interjúban.

A pár évvel ezelőtti és a mostani állapotok között szerinte az a legnagyobb különbség, hogy a szcéna mostani szereplői már sokkal jobban el tudják magukat adni. Ehhez persze kellett az utóbbi egy évtized közösségi média robbanása is, amivel nincs is baj, ha a marketing mögött végül valós tartalmat is talál a fogyasztó.

#backstage #pkp17 @pukkelpop #pkbacktothefuture

A post shared by Paul Kalkbrenner (@iampaulkalkbrenner) on

Sokkal nagyobb kihívásnak tartja „ismeretlen” piacokon játszani, például Dél – Amerikában, ahol nem ismerik minden zenéjét kívülről, mint mondjuk Európa nagyobb részén, ugyanakkor sokkal hálásabb is az a közönség.

Saját bevallása szerint mindig is technikás Dj volt, de azt soha nem tudta megállni,
hogy csak egyszerűen összemixeljen két számot, anélkül, hogy legalább egy kicsit
bele ne nyúljon, ott, élőben.
Ezért aztán gyakorlatilag egy kisebb stúdiót használ a dj pultban.
Már a karrierje legelején is úgy képzelte, hogy mindig az adott pillanat alapján,
az adott érzéseinek engedve, kicsit megváltoztatva játssza le az adott tracket.
„Egy – egy három órás koncertem alatt gyakorlatilag minden egyes hangot
újra építek. Így még akkor sem fordulhat elő két azonos show, ha nyilvánvalóan egy turné vagy lemezbemutató alatt ugyanazzal a track listával megy minden állomás”
– fejti ki egy másik, a Deephouse Amsterdam-ak adott interjúban.

Ezek után nyilvánvaló, hogy lesújtó véleménye van az előre rögzített showt toló, vagyis time code djkről, akik szerinte csak ideig – óráig léphetnek fel ily módon.
Az Your Edm-nek adott interjúban meg is magyarázza ezt:
„Egy idő után fel fogja tenni a kérdést a közönség, hogy ugyan mit is csinálnak
ők a dj pultban, miért is kapják azt a rakat pénzt??”

#techno

A post shared by Paul Kalkbrenner (@iampaulkalkbrenner) on

Az EDM bár a töménytelen mennyiségű dropról, a pezsgő locsolásról és torta dobálásról
(is) szól ugyanakkor hisz abba, hogy mivel széles rétegeket vonz, később kapu lehet, a mostani tinédzsereknek az intelligensebb elektronikához.
„Valljuk be őszintén, melyikünk hallgatja ugyanazt, amire 15 évesen ugrált,
vagy akár amiért 10 éve odáig volt. Minden változik. Az ízlésünk és mi
magunk is.”

Az új album kapcsán, elmondta, hogy jó ideig még csak a stúdió közelében sem volt, miután az előző anyag elkészült, aztán 1 – 2 év elteltével az első stúdióban töltött hetek eredményesnek bizonyultak, és gyakorlatilag egész hamar összeállt a Parts Of Life
mind a 15 trackje.
„Fontos a változatosság. Több hónapnyi stúdiózást követően nincs felemelőbb élmény, mint újra közönség előtt játszani, ahol azonnal kiderül mennyire volt hasznos a négy fal között eltöltött idő”

Most szombaton pontosan ez fog történni, hiszen új lemezének anyagával érkezik a Budapest Parkba, amelynek anyagát részben, korábban a “kihalt” Tomorrowland helyszínén is bemutatta már:

Paul Kalkbrenner új albummal jelentkezik

Újabb Paul Kalkbrenner track érkezett