Elkészült az elektronikus zene periodikus rendszere

- 2 perces olvasmány
periodikus dj tábla 
periodikus dj tábla 

Az angol grafikus, Paulo Guimaraes, művésznevén Art Misfit elkészítette az elektronikus zene periodikus rendszerét, belefoglalva mindenkit, ami annak kialakulásához és fejlődéséhez hozzájárult. A 100 évet felölelő időszak, 1887-től,Thomas Edison találmányával, a gramofonnal indul és 1988-ig tart, a magyarul nem túl jól hangzó, A második szerelem nyara, vagyis The Second Summer Of Love, azaz, az acid house angliai elterjedéséig tart.

Így összesen 147 személy és esemény került megnevezésre, akik műszakilag, zeneileg vagy a klubélet alakításával hozzájárultak az évek folyamán, a ma elektronikus zeneként ismert műfaj kifejlődéséhez.
A 14 kategóriában Edison-on túl olyan neveket találunk, mint például Grandmaster Flash, aki 1974-ben Bronx-ban a hip hop stílus egyik jeles képviselőjeként kerül megnevezésre, Frankie Knuckles 1977-ből, mint az ott alakuló Chicago house egyik alakítója, de a táblázatban megtalálható Paul Oakenfold, Jeff Mills és természetesen Carl Cox is, akik érdemei, mondanunk sem kell, elvitathatatlanok.
A Dj-k mellett a technika és a klubok is hatással voltak a folyamatokra, így az első tekintetében például fontos időpont a legendás Technics SL 1200 lejátszó 1972-es megjelenése, vagy a Roland TB-303-as piacra kerülése, 1981-ben, míg klubok tekintetében például a párizsi La Discoteque, ahol  1941-ben, a világon elsőként lemezekről szólt a zene.

Még jó pár érdekességre fény derül, ha belenagyítunk a fenti képbe, ami egyébként 4,20 m X 5,94 m-es méretben, ide kattintva azonnal előrendelhető, szállítással együtt, átszámítva kb. 53 000 Ft-os áron. Miden igazi partyarc szobájának éke lehet, amit az eki alakú ölőgarnitúráról igazán stílusos éjszakába menően elemezni.

A nappalin túl, már a fürdőszoba tekintetében is van elérhető zenés ajánlat: