Mostantól úgy írhatsz otthon bakelitet, mint korábban CD-t

- 2 perces olvasmány
phonocut technika bakelit írás
phonocut technika bakelit írás

Napjainkban joggal mondhatjuk, hogy újra divatba jött a zene birtoklása, gyűjtése, bakelitek formájában. A fekete korongok iránti szenvedélyes rajongás trendjének újbóli felemelkedése, nem véletlen, mivel még mindig ez a legminőségibb módja a zenehallgatásnak, és az egyedi zenék beszerzésének.

Az analóg adattárolásra szolgáló hanglemezek előállítása és kereskedelmi célú sokszorosítására, eddig sosem volt elérhető az otthonunkban. Egészen mostanáig, ugyanis egy osztrák startup a Phonocut által létrehozott Home Vinyl Recorder-rel többé ez már nem jelenthet senkinek problémát.

Ezentúl egy gombnyomással bárki létrehozhatja digitális forrásból származó hanganyagának, bakelitre való átírását ezzel az eljárással, amihez a gyártó által előállított speciális 10”-es bakelit lemezre és egy audio forrás vezetékkel történő csatlakoztatására van szüksége a művelet végrehajtásához.

Az eszköz kitalálóinak 4 éves fejlesztési folyamat eredményeként sikerült létrehozni a Home Vinyl Recorder-t, ami biztosan új fejezetet nyit majd a bakelit történelemben.A Phonocut-ot egyébként a projekt Kickstarter oldalán ITT, ti is támogathatjátok, vagy akár meg is vásárolhatjátok ezt a forradalmi berendezést, ami jelenleg 999 Euro-ért érhető el.