Nevet változtat a Pioneer DJ

- 3 perces olvasmány
pioneer dj audio technica
pioneer dj audio technica

A hi-fi technológia fejlődésében úttörő, és a DJ eszközök piacát is meghódító japán Pioneer vállalatot több mint 80 éve ismerjük, ezen a néven. Az 1938 óta működő intézmény, 2015-ben hozta létre a Pioneer DJ almárkát, azzal a céllal, hogy elkülönítse a DJ eszközöket gyártó részlegét a cég többi termékétől. Tavaly májusban sokakat meglepett a Pioneer bejelentése, miszerint meg kíván válni az alvállalatbeli, 15%-os részesedésétől. Azóta ez sikeresen meg is történt, és mivel a két vállalat többé nem oszt meg irodákat, dolgozókat, tulajdonosokat és termékeiben, valamint tevékenységét tekintve is eltér, eljött az ideje a névváltoztatásnak. Korában sok zavarodottságot okozott a vásárlók és a közvélekedés tekintetében is a két cég „a Pioneer és a Pioneer DJ” nevéből eredő alig eltérő különbség, de úgy tűnik ez már a múlté, ugyanis 2020 január 1-től a Pioneer DJ-t, mint vállalatot már AlphaTheta Corporation néven jegyzik. A névváltoztatás csak a vállalatot érinti a cég DJ eszközeit nem.

A NÉVVÁLTOZTATÁSRA AZÉRT VOLT SZÜKSÉG, HOGY JOBBAN KIHANGSÚLYOZZUK AZ ÉRTÉKEINKET ÉS ELKÉPZELÉSÜNKET, EZZEL IS MEGKÜLÖNBÖZTETVE MAGUNKAT A PIONEER ÜZLETI MODELLJÉTŐL ÉS JÖVŐBELI TEVÉKENYSÉGEITŐL, MIVEL A PIONEER EZENTÚL NEM A DJ ESZKÖZÖK GYÁRTÁSÁRA FOKUSZÁL MAJD, HANEM AZ EGYÉB AUDIO ESZKÖZÖKRE. A VÁLLALATUNK ÚJ NEVE AZ ALPHATHETA, AZ INSPIRÁLÓ ÉS ELŐREMUTATÓ, SZENVEDÉLYES SZÓRAKOZTATÁS JÖVŐKÉPÉN ALAPUL.

– nyilatkozta az AlphaTheta szóvivője.

Miért AlphaTheta ?

A ZENE AZ EMBERI AGYAT, AZ ELMÉNKET ELKÉPESZTŐ ÁLLAPOTBA JUTATHATJA. EZT AZ ÁLLAPOTOT A KREATÍV ZENE OPTIMÁLIS EGYENSÚLYA, A KIVÁLÓ HANGTECHNIKÁK ÉS CSOPORT KOHERENCIA ÁLTAL ÉRHETJÜK EL. AZ ALPHATHETA AZ EZEN ÁLLAPOTBAN ELÉRT AGYHULLÁM-FREKVENCIÁJÁRA UTAL. CÉLUNK, HOGY INNOVATÍV TECHNOLÓGIÁINK RÉVÉN GAZDAGÍTSUNK MINDENKIT EZEKKEL A PILLANATOKKAL. AZ ALPHATHETA LEHETŐVÉ TESZI SZÁMODRA, HOGY TÚLLÉPJ A ZENÉN.

– szól a cég közleménye.

A japán vállalat almárkája tavalyi 2019-es évét egyébként veszteséggel zárta annak ellenére, hogy rengeteg féle dj eszközt dobott piacra. Reméljük a különválás és a névváltoztatás az idei év vonatkozásában már eredményesnek bizonyul, és a cég termékeire is hatással lesz, mind kivitelezés, mind árazás tekintetében.