Ismét tulajdonost cserélt a Pioneer

- 2 perces olvasmány
pioneer dj audio business vétel eladás
pioneer dj audio business vétel eladás

Újra eladták a Pioneer DJ-t, de ezúttal nem házon belül a befektetők között cserélt gazdát. A Pioneer DJ-t jelenleg birtokló vállalat, a KKR részvénytársaság vált meg a cégtől, amit egyébként 2015-ben vásárolt meg. Az eladás a cég tavalyi név változtatásával is összefügg ami, a korábbi Pioneer DJ-ről, AlphaTheta-ra változott. Az AlphaTheta-t most a japán Noritsu cég vásárolta meg mintegy 606 millió dollárért. Ennek kapcsán kiadtak egy nyilatkozatot is. 

AZ ALPHATHETA, MŰKÖDÉSÉT, MÁRKÁIT, BELEÉRTVE A MÁRKANEVEKET IS, AZ ELADÁS NEM ÉRINTI. AZ INNOVATÍV TERMÉKEINKKEL ÉS KIVÁLÓ SZOLGÁLTATÁSAINKKAL TOVÁBBRA IS HOZZÁJÁRULUNK MAJD A ZENEIPARHOZ A PIONEER DJ, REKORDBOX, KUVO, TORAIZ, ÉS A PIONEER PROFESSIONAL AUDIO MÁRKÁK SEGÍTSÉGÉVEL.

Az új tulajdonos a Noritsu egyébként jelenleg nyomtató- és szkennelőberendezéseket, valamint néhány gyógyszeripari terméket gyárt, ami bár nem kapcsolódik közvetlenül a DJ felszerelések világához, ettől függetlenül valószínűsíthető, hogy a cég széles körű hozzáféréssel rendelkezik a gyártósorokhoz és az erőforrásokhoz a Pioneer DJ növekvő hardvercsaládja számára. A Pioneer DJ márka jelenleg körülbelül 60%-os részesedéssel rendelkezik a DJ eszközök piacán, viszont az utóbbi időben a Denon DJ, és más kisebb cégek egyre versenyképesebb termékeinek megjelenése miatt ez elkezdett csökkeni. A mostani eladással létrejött változások várhatóan valamilyen formában hatással lesznek a cég jövőjére és fellendítik a termékeinek eladását is.

A magántőke-társaságok jellegéből adódóan, amik elsődlegesen a nyereség megtérülését részesítik előnyben, valószínűleg jól, döntött a KKR az eladás mellett, mivel a cég tavaly veszteséggel zárta az évet. De nemcsak a mostani eladás, hanem a nemrég bejelentett DJM-V10 keverő és a Rekordbox szoftver új verziója is egyértelműen előrevetíti, hogy nagy változások vannak alakulóban a Pioneer háza táján, amire valljuk be már egy ideje szüksége is volt a cégnek. 2020 tehát minden bizonnyal egy érdekes év lesz a Dj eszközöket gyártó óriás számára, ezért kíváncsian várjuk, hogy milyen további újdonságok érkeznek majd tőlük.