Itt van a hordozható Dj pult

- 3 perces olvasmány
pioneer dj pult eszköz 
pioneer dj pult eszköz 

Az elektronikus zene fejlődésében a technológiának mindig is fontos szerepe volt. A leginkább hi-fi technológiából érkező, japán Pioneer mára már köztudottan a világ egyik vezető DJ eszközöket gyártó cége. Az elmúlt egy évben rengeteg kontrollert dobott a piacra, hogy a növekvő igényeket kiszolgálva versenyben tudjon maradni, más gyártók olcsóbb termékeivel szemben is. A cég legújabb kontrollerével az XDJ-XZ-vel, ezúttal a felsőbb kategóriára vágyó és sokat mozgó Dj-ket célozza. 

Az XDJ-XZ egy profi all-in-one eszköz és egy igazi erőmű, azonban a viszonylag kompakt kialakítása lévén könnyen hordozható is, így azoknak a Dj-knek, akik mindenhová magukkal vinnék, egy hibátlan megoldásnak tűnik. A vezérlő tökéletesen modellezi a CDJ-2000NXS2-es lejátszók és a DJM-900NXS2 keverőpult játékérzetét, és természetesen rugalmasan kezeli a különféle multimédia forrásokat is.

Az All-in-one megoldás lévén nincs szükséged külön laptopra sem (ettől függetlenül csatlakoztatható) ,mivel az egység egy 7”-os színes érintésérzékeny kijelzővel is rendelkezik. A master kimenet 3 sávos EQ-val lett ellátva, akárcsak az egység négy csatornás keverő része. Ezen felül a XDJ-XZ kettő egymástól független mikrofon bemenettel is rendelkezik, amik szintén 3 sávos EQ-val lettek felszerelve, a minél tökéletesebb beállítás elérése érdekében. Megmaradt a korábbi modellekben debütált nagyon hasznos Feedback Reducer („gerjedésgátló/csökkentő”) funkció is tehát aggodalomra semmi ok. Újításként viszont először érhető el kompakt „all-in-one” eszközön a Pro DJ Link funkció, melynek köszönhetően, az ezzel a technológiával kompatibilis eszközöket is ráköthetjük a XDJ-XZ-re.

Kapunk még 14 profi beat FX-et (ütemvezérelt effektett), valamint 6 sound color FX-et (keverő effektett) amiket a XDJ-XZ a DJM-900NXS2-től örökölt meg. Mindezt tetézi a kontrolleren található 16 darab performance pad, melyekkel számos hasznos funkciót érhetünk el mixeink színesítése és egyedibbé varázslásának érdekében.

Alapvetően az eszköz jelenleg a Pioneer házon belüli szoftverével, a Recordbox-al kompatibilis (amit természetesen a gyártó mellékel a termékhez), de a jövő év elejére érkezik majd a frimware frissítés a Serato DJ szoftverhez is. A készülék tömege 13kg-ot nyom, valamint 3 USB bemenettel rendelkezik (2 db A típusú a készülék felső részén és 1 db B típusú, ami hátul helyezkedik el a laptop számára)

A termék 749 900 Ft-os áron érhető el a hazai forgalmazóknál.