Plágium miatt perlik David Guetta-t

- 2 perces olvasmány

A Dél-Afrikai énekes-producer Daniel Baron perli David Guetta-t, Sia-val közös, Light Headed zenéjük kapcsán, mivel az kísértetiesen hasonló dallamokat tartalmaz, mint saját, Children Of The Sun szerzeménye.
Előbbi 2017-ben, utóbbi pedig 2016-ban jelent meg, így Baron arra gyanakszik, hogy Guetta a 2017-es Johannesburgban megrendezett Ultra South Africa fesztiválon kaphatott ihletet ahol akkor, igen gyakran felcsendült a szóban forgó szerzemény. Legalábbis erre gyanakszik a Dél-Afrikai producer, amit egy nemrég adott rádióinterjúban fejtett ki:

„Guetta abban az évben fellépett az Ultra-n, szóval igen nagy az esélye annak, hogy az akkor gyakran felhangzó zenémet ott halotta először. Őrült érzés volt hallani a tracket az ő feldolgozásában. Büszkeség, csalódottság és sokkoló érzés volt egyben.”

Miután Baron egyértelmű bizonyosságot szerzett a két zene hasonlóságát illetően megpróbálta felvenni Guetta-val és annak menedzsmentjével a kapcsolatot, ám megkeresésére, hogy őt is szerzőként jelöljék meg a zene kapcsán, a mai napig sem tőlük, sem az albumot kiadó Warner Music-tól nem érkezett válasz.

Pedig a fenti videó alapján eléggé egyértelműnek néz ki a hasonlóság, így felettébb érthetetlen mind Guetta, mind pedig a kiadó elzárkózása, ami most egy hangos és várhatóan súlyos jogdíjak megfizetéséről szóló pert eredményezett.

Forrás: We Rave You