Soha nem készülök fel a szettjeimre

- 4 perces olvasmány
plusbeats_dffrntly_dj_lehar
lcok klub dffrntly dj  lehar 

„Soha nem készülök fel a szettjeimre. Mindig nálam van az összes zeném, és az adott este benyomásai, hangulata alapján, amikor beállok játszani, dől el, hogy milyen irányt vesz a fellépésem.  A zeneírás kapcsán is hasonlóképpen működöm. Érzékeny, de alapvetően pozitív beállítottságú és rendkívül nyitott embernek vallom magam, így egy – egy track mindig az adott lelkiállapotomat tükrözi.”

Lehar személyisége tökéletes lenyomata az általa írt vagy játszott zenéknek, ami jazz elemeket épp úgy tartalmazhat, mint ambient alapokat, amik észrevétlenül csúsznak rá az alapvetően house műfajba sorolható hangzásvilágába. Valószínűleg ezt az egyedi vonalat hallotta meg a Diynamic csapat több tagjai is, amikor pár éve a látókörükbe került és azonnal fel is kérték, hogy csatlakozzon hozzájuk.

Az élet számtalan kisebb és nagyobb jelentőséggel bíró eseményekből áll, az, hogy a Diynamic része lehetek, egyértelműen az utóbbi kategóriába tartozik. Minden nap valami újat tanulok általuk, miközben folyamatos eszmecsere és ötletelés folyik, olyan arcokkal akik, akárcsak én, élnek – halnak a zenéért. Nap, mint nap ilyen környezetben tevékenykedni egyszerűen felbecsülhetetlen.”

Az hogy Lehar számára a megfelelő környezet és a vele azonos síkon lévő emberek mennyire fontosak az életében, jól mutatja, hogy a második otthonának számító stúdiójába, csak és kizárólag olyanok nyerhetnek bebocsájtást, akik igaz barátok, akik irányába megvan a tisztelet és persze a bizalom is. Ez érthető is, hiszen egy előadó tekintetében az által írt szerzemények számítanak a legnagyobb vagyonának, amik még véletlenül sem kerülhetnek avatatlan fülekbe.


„Számomra a zene olyan értékkel bír, mint kevés más dolog ebben a világban. Gyakorlatilag egy alternatív kommunikációs formaként tekintek rá, ami által szavak nélkül is meg tudom értetni magam a környezetemmel.”

Talán ezért is van az, hogy sok előadóval ellentétben ő a legelső zenéire is megelégedéssel tekint vissza, így utólag sem változtatna egyiken sem.

„Azt hiszem különleges érzékkel rendelkezem, annak tekintetében, hogy mindig felismerem, hogy adott pillanatban mi tesz különlegessé egy zenét. Lehet ez azért is van, mert számomra a kreativitás teljes mértékben intuitív tevékenységet jelent.”

Ehhez az elképesztő kiegyensúlyozottsághoz egész biztosan hozzájárul Velence nyugodt környezete, illetve barátai mellett kislányának közelsége is, de elmondása szerint a magány sem riasztja meg, amikor egyedül van , akkor tud igazán elmerülni a gondolataiban.

„Ugyan Nápolyban születtem, de miután alig 10 évesen a család Treviso-ba költözött az életem nagyobb részét itt éltem le, ezért ma már erre a környékre tekintek otthonomként, ahol be kell vallanom, nagyon jó élni, és visszatérni egy –egy fellépésekkel teli hétvégét követően.”

Mindettől függetlenül  Lehar imád utazni, ami egy Dj életében nem elhanyagolható szempont. Mint mondja, igyekszik nem csak jönni – menni a nagyvilágban, hanem élményeket gyűjteni, a helyi arcokkal megismerkedni és közelebb kerülni az adott ország és város rezgéseihez. Mindez aztán általában valamilyen formában, a szerzeményeiben is visszaköszön.

„A fellépéseim során számtalan csodálatos emlékkel lettem gazdagabb. Jó pár szervezővel és partyarccal igen különleges kapcsolatot ápolok, ami jóval túlmutat a szokásos munka, vagy rajongói kapcsolaton. Úgy érzem, azok a pozitív energiák, amiket az emberektől kapok, egész életemben elkísérnek.”

Pozitív energiákban a soron következő budapesti fellépésében sem lesz hiány, amire március 22-én a Lock klubban kerül sor, a Moments Of Ibiza és a D F FR T N T L Y összefogásának eredményeképpen. Az itt generált rezgések, amelyekért rajta kívül Jose Maria Ramon, Belocca, Tobak és Davidlacfi felel majd, az Ibiza Global rádió élő közvetítése által egészen Ibizáig jutnak majd el. Az elővételes jegyek ide kattintva érhetők el!
Forrás: Torture The Artist, Clubber.rs, We Rave You, Decoded Magazine