Elesett az egy éve nagy hype-al beharangozott fővárosi techno klub

- 2 perces olvasmány
premier club budapest bezár 2019
premier club budapest bezár 2019

Az idei évben számos különleges helyszínen megvalósuló rendezvénynek, és új klubok nyitásának örülhettek a fővárosi partyarcok. Ezek az események hol a szabad ég alatt, nagyobb közönséggel, hol pedig valamilyen zárt helyen, kisebb létszámmal dübörögtek. Most viszont úgy tűnik, hogy a sok jó mellett sajnos ennek ellentetjére is sor került, mivel idén már nem nyit ki a techno arcok kedvelt találkahelye, a Premier Club.

A Bécsi út 38 szám alatt található Premier Club megnyitóján mi is ott voltunk és már a tavalyi évben a nyitáskor is körvonalazódni látszott, hogy a nyugati atmoszféra megvalósítását a Premier Club üzemeltetői komolyan gondolták, mivel a megnyitót követően is szigorú vendégszűrés mellet zajlottak a leginkább techno és egyéb underground stílusokat kiszolgáló rendezvények ,egészen június végéig. 

A klubban a februári nyitó bulit Barem és Miguel Bastida indította, később pedig Gregor Tresher, Einzelkind, Somewhen, Raär Pig&Dan, Darius Syrossian, Hot Since 82, Disphonia, Ramon Tapia, Kobosil, és Tiga is megfordult a Premierben. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy az ilyen nevek szerepeltetése mellett sem sikerült a klubnak a továbbiakban nyitva maradni. Ennek szervezési és kivitelezési okairól persze csak találgatni lehet. A bizonytalan üzemeltetés, a nem megfelelő promóció vagy az engedélyek hiányában a „teszt jellegű”, zártkörű események valószínűleg mind-mind közrejátszhattak abban, hogy idén már nélkülöznünk kell a Premier Clubot.

A történetben talán a legszomorúbb, hogy Budapest és a hazai elektronikus zenei szcéna ismét szegényebb lett egy hellyel, miközben a koncepció és a helyszín a megfelelő üzemeltetés mellett akár siker story is lehetett volna…