A PreSonus két új Eris XT modellel rukkolt elő

- 2 perces olvasmány
presonus stúdio monitor hangszóró
presonus stúdio monitor hangszóró

PreSonus kiadta az Eris XT aktív stúdió monitor hangszóróit, melyek az eredeti Eris E sorozat örökösei és fokozottabb függőleges diszperziót kínálnak, mint a korábbi modellek.

PreSonus Eris stúdiómonitorok mind otthoni, mind professzionális környezetben alkalmasak felvételek visszahallgatására, valamint megfizethető áron kínálnak lehetőségeket átlagon felüli specifikációkkal.
A louisianai székhelyű vállalat most két új Eris XT modellt mutatott be, melyek jobb tulajdonságokkal, új meghajtókkal, nagyobb házzal és egy új Elliptical Boundary Modeled (EBM) hullámvezetővel rendelkeznek.

 A modellek Hugh Sarvis (WorxAudio) munkájának köszönhetően láthatnak napvilágot.

Az új, egyedi elliptikus hullámvezető kialakítás széles körű, 100°-os vízszintes diszperziót kínál, szoros, 60°-os függőleges diszperzióval kombinálva. Mindennek az eredménye, hogy a PreSonus Eris XT hangszórók nagyobb részletességgel szólnak és precízebb mélyhangokat képesek visszaadni.

Az E5 XT egy 5,25 hüvelykes, szövött kompozit woofert és 1 hüvelykes selyem dómsugárzót tartalmaz, amely 80 W-os biamp erősítésű. Frekvencia átvitele 48 Hz és 20 kHz között van. Az E8 XT pedig egy 8 hüvelykes mélysugárzóval és 1,25 hüvelykes dómsugárzóval került gyártásra, 140 W-os, AB osztályú biamp erősítővel készült mely által akár 105 dB SPL-re is képes. A frekvencia átvitele 35 Hz-től 20 kHz-ig terjed.

Mint minden PreSonus stúdiómonitor, az új Eris XT modellek is fel vannak szerelve akusztikai korrekciófinomhangoláslehetőségével, hogy a felhasználók a hangszórókat az adott helyiséghez konfigurálhassák.

További információkért látogass el a PreSonus honlapjára IDE kattintva!

FONTOS: Mielőtt bármiféle stúdió monitort/hangfalat vásárolnánk, mindenképpen hallgassuk meg azokat, majd azután döntsünk.

A Hi-Tech rovatot támogatta és a cikket összeállította a Magyar Producer Workshop.