Psy és techno fesztivál a Duna és az Alföld ölelésében

- 4 perces olvasmány
plusbeats_psy_techno_fesztivál_pünkösd_2019
psy techno fesztivál pünkösd 2019

Szerencsére már nem csak a főváros és környékén lehet különlegesebb helyszínen megrendezett bulikat találni, egyre inkább felzárkózóban van az ország számos pontja is. A Flipside csapat Tolna megyében aktív, több rendezvény kapcsán is, amelyekből kiemelkedik az idén harmadjára megrendezésre kerülő Dunai Nyári Tábor fesztivál.

Az eredetileg baráti összejövetelből múlt évre már hivatalos eseménnyé fejlődött megmozdulás szó szerint viharos múlttal bír, hiszen a 2017-as kiadást villámcsapás és dunai áradás is sújtotta, de dacolva a természeti csapásokkal végül nagyobb lendülettel zárult a fesztivál, mint kezdődött.
Az idei kiadás több szempontból is jó pár újdonsággal érkezik, melyek közül talán a legkiemelkedőbb, hogy a house és techno előadók mellett a psy trance és goa stílust képviselők is helyet kapnak a line-up-ban, a három napos fesztivál ideje alatt.

Ehhez a zenei világhoz gyakorlatilag tökéletes aláfestést nyújt a Zarándok Szoborcsoport őrt álló fafaragásai, mint ősi rituális ereklyék, akárcsak a végtelen mezők és a Duna ölelte környezet.

A pszichedelikus mulatság idén is, az Alföldet a Dunántúllal összekötő Szent László híd közvetlen szomszédságában kerül megszervezésre, amelyet zöldellő természet vesz körbe. Táborozás a szabadban, a Duna áramlatai mellett, csicsergő madarakkal, a friss levegőn, ahol napközben és éjszaka a house és a psytrance előadói töltik meg vibrálással a tájat.

A komplex élményt ígérő leírásból az is kiderül, hogy június 7-én, pénteken a house és a techno különböző skálái kapnak majd nagyobb hangsúlyt, míg másnap, a fesztivál életében most debütáló psy- és goatrance kap teret.  
A tempós technora sok energia szabadul majd fel, így dinamikus nap várható, ígérik a szervezők, akik a teljes line-up-ot ugyan még nem tették közzé,  ám az már most tudható, hogy a groovy hangzásáról, egyedi mixtechnikájáról és enyhe oldschool stílusáról  ismert Jaffa Surfa, akinek kiadványai a az All Inn Records, a német Raum Musik, az Eating Records vagy az olasz Bosconi Records égisze alatt jelennek meg, pont úgy a fellépők sorában lesz, mint Meister Daniel, akinek kiadványai rendeszerint a Beatport Top 10-es listáján landolnak. Mellettük hallható lesz még Derek, Mono.Id, Dj Steel, Dave Colorado és Palms Croatti is.

Másnap aztán többek között Humanoise és Kezo által veszi kezdetét az agycsavarós, pszichedelikus kiruccanás, akik törzsi vagy éppen űrutazásra emlékeztető témákon keresztül egy teljesen más zenei világba vezetik majd a Duna partján összegyűlt partyarcokat.

Kempingezésre a híd alatt és annak környékén lesz lehetőség, amely hozzájárul a természetben való kikapcsolódás élményéhez. Ehhez szolgáltatja a Dunai Nyári Tábor a zenét, a helyszínt, a vizes blokkokat (WC-ék, illetve zuhanyzófülkék), tűzrakó helyeket, ahol lehetőség van igény szerinti sütögetésre. A szobrok gyűrűjében a tánctér mellett egy büfé és street food is várja majd a megfáradt és éhes fesztiválozókat.

Az eseményhez itt lehet csatlakozni, de még inkább a részvételen érdemes nagyon elgondolkodni, hiszen a rendezvény azon ritka kezdeményezések egyike, ahol valóban teljes mértékben garantált az önfeledt bulizás, baráti és természetközeli környezetben. Belépők, bérletek erre.