Reklámfilm részletezi a füvezés pozitív hatásait

- 2 perces olvasmány
reklámfilm marihuana amerika
reklámfilm marihuana amerika

Nem, nem itthon, de még csak nem is Európában, az amerikai piacra készült..

Az Egyesült Államokban felpörgőben van a legális marihuana ipar, ami egyre több embernek ad munkát, legújabban a reklámiparban dolgozóknak, ugyanis az előállított terméket, mint mindenmás esetben, itt is el kell adni, amihez némi reklám sem árt.
Az alábbi reklámfilm a Med Men, prémium marihuana termékeket forgalmazó cég megbízásából készült, és rövid történelmi áttekintésen keresztül mutat rá, a növény mindig változó státuszára.

Ezek szerint George Washington idejében, az 1700-as évek végén legálisnak számító termesztését maga az egykori elnök is művelte, saját farmján, és ez akkor teljesen normális dolognak számított. Aztán az 1900-as évek elejétől fokozatosan illegálissá minősített marihuana, ugyan nem vesztett népszerűségéből, viszont annál többet veszíthetett az, aki termesztette, vagy forgalmazta, ugyanis akár 20 éves börtönbüntetésre is elítélhették, miközben mindenki tisztában volt annak fájdalom vagy stressz oldó hatásával.

Napjainkra viszont újból a legális státusz felé tolódott a megítélése, és ezzel gyakorlatilag globális üzletté válhat, ami munkahelyeket teremt és adóbevételt generál, egyszóval újra teljesen normális és hétköznapi dologgá válhat a fogyasztása.
Forrás: Adweek