Kordonok, plexi falak, 2 m távolság, így lehet majd bulizni??

- 2 perces olvasmány
social distancing németország buli 2020

social distancing németország buli 2020

A social distancing, mint olyan, egyesek számára nehezen megoldható és érthető, míg a távolságtartóbb emberek örülnek, hogy végre törvények is biztosítják az „aurájuk” érintetlenségét. Jelenleg pedig úgy néz ki már a buliban sem kell majd aggódni, hogy nekünk jönnek tánc közben vagy, hogy át kell vergődni a tömegen. 

Egy német klubban megrendezték például az első social distancing bulit, aminek lényege, hogy a résztvevők csak egymástól 1,5 méterre lévő rajzolt körökben táncolhatnak. Mondanunk sem kell, hogy az eredetileg 2000 férőhelyes szórakozóhely kapacitása így 100-ra redukálódott. Emellett ki voltak alakítva maximum 4-es csoportok számára területek, ahol például inni lehetett és még a dj pultot is plexi védte. Természetesen a szájmaszk a dress code részét képezte és csak akkor lehetett azokat levenni, ha a számodra kijelölt asztalnál ültél plexivel elkülönítve a személyzettől. 

Az egyik fellépő, Steve Stix elmondta, hogy eszméletlenül szigorú feltételeknek kellett megfelelni, hogy a rendezvény megtartása engedélyt kapjon. Az is kiderült, hogy sokkal drágább volt a belépő, mint általában, hogy csökkentett kapacitás miatt a költségeket fedezni tudják. 

A rendezvény headlinere, Gerd Janson így nyilatkozott a buli kapcsán: 

MIND PRÓBÁLUNK ALKALMAZKODNI A JELENLEGI HELYZETHEZ, AMIT NEM MI VÁLASZTOTTUNK. HA ÍGY NÉZZÜK EGÉSZ JÓL SIKERÜLT. EGY KESERÉDES MIXTÚRÁJA VOLT EZ A NOSZTALGIÁNAK ÉS A REMÉNYNEK. EGYFAJTA MEGNYUGVÁST ADOTT SZÁMOMRA, HOGY VAN ESÉLYÜNK TOVÁBB VINNI EZT A SZCÉNÁT.

Mint kiderült az előadó 80%-ot elengedett a fellépti díjából és a szervezők is azt nyilatkozták, hogy nem a profitszerzés volt elsődleges céljuk, hanem a pozitív üzenet küldése az elektronikus zenei szcénának. 

Közben Szlovákiában is megtörtént egy hasonló koncepció alapján futó buli, ott konkrétan szalagokkal körülhatárolt négyszögeket alakítottak ki és csak azon belül lehetett táncolni. Felmerül a kérdés, hogy mi vajon képesek lennénk betartani ezeket a szigorú feltételeket?