Kiderült Solomun miért nem csatlakozott a streamelő Dj-k sorához

- 3 perces olvasmány
solomun dj stream elektronikus zene

solomun dj stream elektronikus zene

Ha valakit biztosan nem kell bemutatni senkinek az Solomun, hiszen az underground elektronikus zenei szcéna egyik legfelkapottabb és legnépszerűbb alakjáról van szó. Dallamokban és mélyebb hangulatokban gazdag stílusát világszerte imádják az emberek és szinte az összes nagyszabású fesztivált bejárta már. 

Érdekes módon, a korona megjelenése óta nemigen hallhattunk a művész felől, de most megtört a jég, ugyanis a minap egy Facebook poszt keretein belül osztotta meg gondolatait a közönséggel.
Az egészet azzal kezdte, hogy csakúgy, mint mindenki mást, őt is összezavarta az elmúlt pár hónap és, hogy ebben az időszakban bizony a bulik világa szenvedett a legtöbbet. 

Dear all,it's been a while since you've last heard from me, because I didn't really know how to check in either in…

Zveřejnil(a) Solomun (Official) dne Středa 1. července 2020

Solomun azon kevés Dj-k egyike, akik nem tértek át a live streaming-re az izoláció alatt és ezt is kifejti a posztban. 

ÚGY VÉLEM A DIGITÁLIS VILÁG NEM PÓTOLHATJA A VALÓSÁGOT. PERSZE ÉN MAGAM IS HASZNÁLOK DIGITÁLIS ESZKÖZÖKET, HISZEN AZOK KIEGÉSZÍTŐ, KÖZVETÍTŐ ESZKÖZKÉNT FUNKCIONÁLNAK, DE SZERINTEM SEMMIKÉPP SEM HELYETTESÍTHETIK AZ IGAZI, KÉZZELFOGHATÓ DOLGOKAT. LEHET TÚLSÁGOSAN RÉGIVÁGÁSÚ VAGYOK.

Hozzátette, hogy a zenének az egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy összehozza az embereket és ez az elmúlt időszakban ez nem valósulhatott meg, hiszen a digitális világban nem tud a Dj reagálni a közönségre.
Ha már a globális problémáknál vagyunk, Solomun kitért az amerikai zavargásokra is és a rasszizmusra. 

NYILVÁN NEM ÉREZHETEM ÁT TELJESEN A FEKETE KÖZÖSSÉG FÁJDALMÁT, DE AZT MEGTANULTAM A ZENÉN KERESZTÜL, HOGY MINDENKI EGYENLŐ ÉS, HOGY A STRUKTURÁLIS RASSZIZMUS ELLEN KÜZDENI KELL.

Voltaképp arról van szó, hogy a művész úgy érezte egy live stream-en keresztül ezek a dolgok nem valósíthatók meg. Elmondása szerint egy olyan rendezvényről álmodott, ahol mindenki átesik egy teszten még a buli előtt, így aztán mindenki szabadon bulizhat, távolságtartás meg egyéb korlátozások nélkül. Mindezért mindent meg is tettek, de végül a német hatóságok nem engedélyezték a rendezvény megtartását.
Svájcban azonban megnyíltak a klubok kapui, így szombaton Solomun 300 ember előtt játszhat, melyet élőben fog közvetíteni a rég nem használt YouTube csatornáján, itt.

Azt is felfedte, hogy második albumának megjelenése is kilátásban van már, melyhez, ha minden igaz videók is készülnek hamarosan.