Solomun: Csináld magad!

- 3 perces olvasmány
solomun hungexpo 2018

„Ha valaki ezt az állandó utazással járó Dj életet éli, amit én is, amikor minden perc be van osztva, mert el kell érni a repülőt, tartani kell a menetrendet a szállodák és a fellépések között, akkor az afterek világa igazi paradicsom. Ott senki nem siet sehová, nincs az, hogy már csak fél óra van a szettedből mert jön a következő Dj, az idő egyszerűen elveszti a jelentőségét.
Nem mellesleg itt a legnagyobb a művészi szabadság, ahol igazán ki tudok teljesedni. Hát ezért szeretek én fellépések után még játszani, számomra azok az alkalmak jelentik a lazulást és a feltöltődést a sűrű fellépések között.”

Valahogy így indult egyébként a teljes Solomun és Diynamic story is.
Valamikor a kétezres évek elején, Hamburgban, ahol Adriano barátjával, aki azóta a managere lett, úgy érzeték össze kellene hozni valami jó kis partyt ahol ők és az ismerőseik méltóképpen lazíthatnak egy – egy munkás hetet követően.

„Egy olyan klubban indult el a DIY after sorozat, ahol egyébként a „rendes” nyitvatartási időben nem is igazán szólt elektronikus zene. A bulik hónapról hónapra egyre több arcot vonzottak és nem csak a tánctéren. Ekkor ismertem meg H.O.S.H.-t és Stimminget, akikkel zenét kezdtünk el írni, aztán amikor arra került a sor, hogy ki is adjuk ezeket megalapítottuk a Diynamic kiadót, mert úgy voltam vele senkinél sem szeretnék házalni, hogy adják ki a zenéinket.”

Így került többek között általuk kiadásra az igen beszédes Do It Your Self EP, ami úgy összességében is jól összefoglalja a kiadó működését, vagyis a „csináld magad” koncepciót.

Az évek alatt olyannyira belejöttek ebbe a csináld magad mozgalomba, hogy gyakorlatilag mindent házon belül intéznek, vagyis zene kiadást, bulikat és pár éve már fesztivált is. Mindez igazán figyelemreméltó teljesítmény, kiváltképp annak tükrében, hogy a kezdetek kezdetén pontosan a nullából indultak, és értek el a csúcsra.

„Az utóbbi évek igazán kalandosak és kihívásokkal teli voltak. Az életed intenzívebb szakaszában a személyiséged is elképesztő változásokon megy át, de én igyekszem mindig két lábbal a földön állni, és nem elfelejteni, hogy honnan jöttem és kinek mit köszönhetek, hogy most itt lehetek.
Persze azért semmit sem szabad túl komolyan venni, élvezni kell az élet miden egyes percét. Nálunk ezek azok a pillanatok, amikor a teljes Diynamic csapat összejön. Na az olyan, mint valami őrült osztálykirándulás.”

„Az a dolgom, hogy megtáncoltassam az embereket. Különböző helyeken elérni, hogy jól érezze magát a közönség, hogy táncoljon, miközben érzéseket adok át és kapok, ez a szépsége és egyben a kihívása is a munkámnak. Mindez megunhatatlan számomra, és remélem még nagyon sokáig művelhetem.”

Július 6-án az Exit Fesztivál legendás Dance Arena-jában fog táncoltatni, először egymaga, majd pedig a Tale Of Us srácokkal b2b, a Solomun + 1 keretein belül.

EXIT Fesztivál 2019

Forrás: Be-At.Tv, Djmag, Huffingtonpost