Csúcstechnológiás otthoni hangrendszer a Sonos-tól

- 4 perces olvasmány
sonos audio hangszóró technica hangrendszer

A jelenlegi helyzetben nem lepődnénk meg, ha a hangfalak iránti kereslet is megugrana, és ha minőségi hangsugárzó rendszerek között vacilálunk van pár lehetőségünk.
Mi most a Sonos prémium hifi rendszereivel kísérleteztünk, pontosabban a Play 5 hangfalakat próbáltuk ki és nem kellett csalódnunk. Hozzá kell tenni, hogy nem egy átlagos hangszóróról beszélünk, hiszen a Sonos egy rendszer, melyet az applikáció letöltésével kontrollálhatunk, tehetjük ezt teljesen az otthonunkra szabva.

Kipróbálhatjuk akár azt is, hogy egy nagyobb szobában betöltjük a teret egy Sonos One SL hangszóró minőségi hangzásával, de sztereó párba is állíthatjuk az egyes termékeket, így még lehengerlőbb eredményt kapva. Lehetőségünk van több fiókot létrehozni az applikáción belül, így a különböző helyiségekben, pl. a nappaliban és a gyerekszobában más-más műfajú zenéket nyomhatunk párhuzamosan. Tehát létrehozhatjuk a saját kis házi hangrendszerünket, melyhez társíthatjuk az egyes streaming platformokon található profilunkat, így például a Soundcloud, Spotify és a Youtube Music fiókunkat, szóval teljesen személyre szabott lehet az élmény. A Youtube Music szolgáltatáshoz ellenben prémium Youtube előfizetés szükséges, szóval azt a platformot csak az előfizetők élvezhetik saját otthoni hangbirodalmukban. 

Mi a második generációs Play 5, vezeték nélküli hangszórót teszteltük. A hangzás kifogástalan és maga a rendszer számos lehetőséget kínál, amitől a jövőben érezzük magunkat. A készülék kompakt és stílusos kialakítású, egy élvonalbeli digitális jelfeldolgozó processzorral, 3 magas, 2 közép és egy középre helyezett basszus hangsugárzóval ellátva, melyeket egyenként diszkrét, D-osztályú végfok hajt, szóval az extrém teljesítmény garantált.  

Már a csomagolás, amiben a készülék érkezett is meggyőző volt és nagyon high-end, de mi a csomag tartalmára voltunk kíváncsiak, ami magát a hangfalat, a használati utasítást, a tápkábelt és az internet kábelt tartalmazza. Magán a készüléken van egy Pause és Play gomb, a hangerő befolyásolására alkalmas gombok és egy csatlakozó gomb a hátulján. Ha pedig a kikapcsoló gombot keresnénk, ne erőlködjünk, ugyanis készenléti üzemmód nincs, kikapcsolni pedig csak a tápkábel kihúzásával lehet.

Miután elhelyeztük a szerkezetet a szobában, a kalibrálás következett, vagyis az applikáció és telefonunk segítségével a helységhez igazodva optimalizáltuk a hangteret. Mellesleg ennél a résznél fontos odafigyelnünk, hogy síri csend legyen a szobában. Amint készen vagyunk saját Sonos fiókunk kreálásával és a kalibrálással, ami pár perc alatt meg is oldható, mehet is az egész napos zenehallgatás az egyes platformokon vagy válogathatunk a Sonos Radio új szolgáltatásán belül a több száz rádió csatorna közül, melyek között megtaláljuk a hazai csatornák szinte mindegyikét, olyanokat is, amikről valószínűleg még sosem hallottunk, de emellett a külföldi adók sora is olyan sokszínű, hogy fixen a bőség zavara lép fel. Ráadásul mindez egy átlátható és felhasználóbarát platformon tálalva, kategóriákra bontva. Még azt is beállíthatod időzítővel a szolgáltatáson belül, hogy alváshoz például a brit Chill rádió szóljon. 

A Sonos-t nem csak a minőségi, neves hangmérnökök által készített hardver emeli ki a tömegből, aminek hangerejével mellesleg könnyen kiboríthatjuk a szomszédokat, ha szándékunkban áll, de maga a szoftver is egyedülállónak számít a piacon. 

Annak tekintetében is bőven vannak lehetőségeink ha lemezek pörgetésére vetemednénk, ugyanis a Sonos Port és a Sonos Amp segítségével a meglévő lemezjátszónkat, CD lejátszónkat és erősítőnket is a rendszerhez kapcsolhatjuk. Az egyetlen problémát a Wifi jel erőssége okozhatja, ugyanis nélküle nem működik a rendszer, de erre a problémára is kínál megoldást a cég, ugyanis a Sonos Boost segítségével a ház eldugottabb helységeibe is eljuttathatjuk a jelet. 

Összességében a Sonos Play 5 hangfalak tehát az abszolút csúcskategóriát képviselik, és könnyen otthont varázsolhatnak bármilyen pecóból. Ráadásul teszik ezt kitűnő hangzással és egy ügyesen összeállított szoftverrel, melyek segítségével könnyen csinálhatunk óriási házibulit is otthonunkban.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here