40 millió dollárt ér UMEK zenei startup-ja

- 2 perces olvasmány
startup platform előadó fellépés 
startup platform előadó fellépés 

Minden előadó és művész egyik legnagyobb problémája a pénz- és időgazdálkodás, illetve a fellépések hiánya. Korábban nem létezett semmilyen könnyen használható eszköz, ami összekötötte volna a művészeket és a szervezőket, de UMEK és csapata létrehozta a Viberate nevezetű zenei-tech startup-ot, aminek értéke máris 40 millió dollár környékén jár. 

A Viberate egy globális zenei platform, amely egyfajta rendet próbál teremteni az internet kaotikus világában, kiépítve a legnagyobb zenei hálót a földön, ami már több millió előadót, helyszínt, rendezvényt és fesztivált kapcsolt össze, értékes információkat szolgáltatva számukra a döntéshozáshoz. 

A többi online platformhoz hasonlóan minden előadó kreálhat egy saját profilt. A legnagyobb különbség itt az, hogy minden információt és profilt non-stop frissítenek, így a művészek biztosak lehetnek benne, hogy minden rendezvény, fellépés, közösségi média link, zene és videó hiteles és aktuális. UMEK például már évekkel ezelőtt törölte weboldalát és teljes mértékben Viberate profiljára hagyatkozik. Az oldal nagy nevei közt megtalálható többek között Richie Hawtin, The Chainsmokers, Gramatik és a Showtek is.

Ezt az egész rendszert azonban nem egy elvont algoritmus működteti, hanem egy hatalmas nemzetközi zenerajongó közösség. A végső cél pedig az lenne, hogy 2025-re a világ zenei előadóinak 99%-a fent legyen az oldalon. 

LÉTREHOZTUNK EGY ADATBÁZIST A SEMMIBŐL, TÖBB MINT 20 EZER SEGÍTŐ KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL, AKIK KÖZÜL PÁRAT, ÉVENTE EGYSZER FESZTIVÁL JEGYEKKEL VAGY MÁS AJÁNDÉKKAL JUTALMAZUNK MUNKÁJÁÉRT. EGYESEK SZÁMÁRA AZ A LEHETŐSÉG IS FENNÁLL, HOGY CSATLAKOZZANAK A VIBERATE CSAPATÁHOZ ÉS A HOBBIBÓL FŐ MUNKAIDŐS ÁLLÁS VÁLJON.

-nyilatkozta nemrég UMEK. 

A platformhoz tényleg bárki hozzáférhet, a bejelentkezést követően pedig hozzáadhat hiányzó fellépőket, rendezvényeket vagy helyszíneket is. Mindezt az alábbi linken:

VIBERATE