Live szettekkel gyűjtenek adományokat a berlini klubok

- 2 perces olvasmány
stream berlin tresor watergate adómány
stream berlin tresor watergate adómány

Berlin már egy jó ideje az európai klubélet egyik centrumának számít, így nem csoda, hogy éppen itt jött létre a United We Stream nevű kezdeményezés, melynek célja, hogy durván 1 millió dollárt gyűjtsön össze adományokból a karantén alatt lévő, munkanélküli művészek és a nightclub-ok személyzetének részére.
Eddig 100 ezer dolcsit sikerült összegyűjteni egy adománygyűjtő weboldalon keresztül és ennek a pénznek a 100%-a megy annak a kb. 9 000 embernek, aki az éjszakai életben kereste kenyerét. 

Körülbelül 250 berlini klub szövetkezett, hogy folyamatosan szállítsák a stream-elt Dj szetteket a nyilvánosságnak és úgy fest a koncepció működik is. Születtek már felvételek, ahogy Dj-k játszanak a Watergate vagy éppen a Tresor üres parkettjának és az adományok szépen folynak be. 

A Tresor tulaja, Dimitri Hegemann így nyilatkozott:

A KLUBOK NEM SZERETNÉNEK ELTŰNNI. RENDKÍVÜLI A HELYZET, DE ÖSSZEFOGVA KÉPESEK VAGYUNK ÁTVÉSZELNI EZT AZ IDŐSZAKOT. PÉNZÜGYILEG IGEN NEHÉZKES A SZTORI, DE INSPIRÁLHATUNK EMBEREKET ARRA, HOGY SEGÍTSENEK A NEHÉZ HELYZETBEN LÉVŐ TÁRSAIKNAK. A BETTERPLACE.ORG OLDALON MÁR 100 000-ET SIKERÜLT GYŰJTENÜNK ÉS TERVBEN VAN A MILLIÓ IS. VAN EGYFAJTA BIZOTTSÁGUNK, AMELY FOLYAMATOSAN MÉRLEGELI A HELYZETET ÉS AZOKNAK ÍTÉLI AZ ADOMÁNYOKAT, AKIK LEGINKÁBB RÁSZORULNAK. NEM CSAK A LEMEZLOVASOKRÓL VAN SZÓ, HANEM A PULTOSOKRÓL, A KIDOBÓKRÓL ÉS A TECHNIKUSOKRÓL IS. ITT BERLINBEN KÉSZ RÉMÁLOM A HELYZET.

A Berlini klubszövetkezet olyan, mint egy szakszervezet, melynek felmérése alapján kiderült, hogy az éjszakai élet hatalmas gazdasági hajtóerőnek számít és bár egyelőre nem tudják mi lesz ennek az éjszakai életnek a sorsa a vírus után, de a party nem áll meg, hiszen online folytatódik. 

Csekkoljátok a mozgalom weblapját további infókért, a szettek pedig elérhetők Youtube-on.

Forrás: Forbes