Boris Brejcha már az új albumának anyagával érkezik hozzánk?

- 2 perces olvasmány
supernova techno borisbrejcha október 2019

Boris Brejcha soron következő szerzői albuma előreláthatólag a jövő év elején fog megjelenni, ami azt jelenti, hogy valószínűleg jó pár track már teljes egészében elkészült, és ezeket természetesen már javában teszteli fellépései alatt. Mivel nálunk legközelebb október 5-én lesz hallható, ráadásul 3 órában, igen jó eséllyel lejátszásra kerül majd jó pár eddig soha nem hallott zene is.

Az Ultra Music gondozásában megjelenő albumról időközben már napvilágot látott az első kislemez, ami ismerősen hangzik, hiszen jó ideje, a Boris szettjeinek fénypontjának számító Gravity-ről van szó, amelynek megszületéséről, nemrég így nyilatkozott a német Faze magazinnak:

Tisztán emlékszem arra a napra, amikor ez a dal megszületett. Esős, hideg idő volt, én meg egyedül voltam otthon, nem sok tervel aznapra, így bezárkóztam a stúdiómba és csak úgy ösztönösen elkezdtem jamelgetni, mire megszületett a Gravity alapdallama. A hangulatom az időjárás kapcsán kicsit szomorkás jelleget öltött, amit a dinamikus alap ellensúlyoz.

Nemrég azt is elárulta, hogy sok producerrel ellentétben ő alig használ eszközöket a zeneíráshoz, bár sokszor próbálkozott analóg felszereléssel számára a szoftveres megoldás vált be igazán. Az Ableton mellett a Cubase az abszolút kedvenc, a programot részletekbe menően ismeri, az utóbbi években, szinte kizárólag ezzel születnek meg az általa írt zenék.

Pusztán döntés kérdése, hogy analóg vagy szoftveres eszközökkel szerzed a zenét, a végeredmény a lényeg. Ha az jól hangzik, működik a track és az emberek is szeretik akkor minden jó.

A recept tehát egészen egyszerűnek látszik, az ő esetében a végeredmény tekintetében sem merül fel semmi kétség, amit a hazai közönség október 5-én élőben is checkolhat, ugyanis Ann Clue, Deniz Bul és Theydream társaságában érkezik a The Boris Brecjcha Showcase a Hungexpora.
A jegyek 60%-a már elkelt, így érdemes azok beszerzésével igyekezni, azaz

ide kattintani.