Forradalmi techno buli, a forradalom előestéjén

- 5 perces olvasmány
plusbeats_supernova_techno_club_buli
supernova techno club buli dj 

Jó pár éve stabil pont a budapesti éjszakában a Liget Club arénája, ami a Supernova Techno csapatnak köszönhetően az utóbbi időben fokozatosan egyre inkább belopta magát a hazai keményvonalas techno szerelmeseinek szívébe is, valamint számos alkalommal bebizonyította, hogy szerkezetileg is kibírja a savakkal operáló, 4/4 ütemek, romboló erejét. Legalábbis az eddigi egy éjszakán át tartó események kategóriájában ez mindenképp így van. Ezeken a bizonyos hétvégéken valószínűleg számos fontos és később meghatározó pillanatot élhetett át a Supernova Techno csapat hálás közönsége, hiszen kevés olyan rendezvény van jelenleg, ami ilyen színvonalon erősíti a hazai techno színtér sötétebbik szeletét.

Mindannyian ismerjük az érzést, amikor az acélos technok közepette besétálunk a Liget Club falai közé, átadva magunkat az ütemeknek, behunyt szemmel felülve a flow-ra. Márciusban ismét lehetőségünk lesz ezt megtenni, a két külföldi fellépő, Nakadia és Robpm, na meg a jól megszokott hazai erők David Temessi, Gaga, Victoria Franches, valamint M_Fourk társaságában.

Délkelet-Ázsia egyik legismertebb lemezlovasaként Nakadia a világ számos országát bebarangolta már. A thaiföldi lány a szegénységet leküzdve, kitartó munkájának köszönhetően vált ikonikussá a DJ szcénában. A magát autodidakta módon képző Djane sokak számára igazi ikonná vált az évek során a kalandos és megpróbáltatássokkal teli karrierje által.

AHONNAN ÉN JÖVÖK, OTT MINDENKINEK DOLGOZNIA KELL A TÚLÉLÉSÉRT. AZ EMBEREKNEK NINCS IDEJÜK TANULÁSRA ÉS HOBBYKRA. SZÁMOMRA AZ EGÉSZ AZ ÖNKÉPZÉSRŐL SZÓLT, ÉS ÚGY ÉRZEM MÉG MINDIG TÁVOL ÁLLOK A JÓ PRODUCER FOGALMÁTÓL. TÖBBNYIRE CSAK KIPRÓBÁLOK DOLGOKAT ÉS KÍSÉRLETEZEM A HANGOKKAL.

Az egzotikus szépség próbálkozásai, a tavalyi EP-je, az Acid Storm-ban teljesedtek ki és a Time Warp-on is nagyot mentek, méghozzá Carl Cox keze által. Erről az alábbi videó tanúskodik.

Legendary Carl Cox playing my track “Acid Storm“ at Time Warp. I am so thankful that Carl signed the Acid Storm EP to Intec Digital and both tracks are working their way up in the Beatport Techno Top 100 – Check them out:https://www.beatport.com/artist/nakadia/10120/tracks#nakadia #techno #acidstorm #intec #beatport #timewarp2019 #djlife

Posted by Nakadia on Thursday, June 27, 2019

Nakadia nem csak legújabb zenéjében olyan erős és energikus, mint a „savas vihar” , hanem az élet más területén, így például promoterként is. Thaiföldön több, mint 15 éve építi a helyi elektronikus zenei szcénát olyan előadókat meghívva, mint például Sven Väth.

De nem csak a Nakadia által szállítót keleti, hanem a nyugati masszív techno zenei hatások megelevenedése is várható, méghozzá az olasz Dj/producer, Robpm-nek köszönhetően, akinek személyét a zenéje mellett csak mottója teszi még érdekesebbé.

AMÍG VAN BASSZUS, VAN REMÉNY!

A mélyenszántó techno-t játszó, milánói születésű Roberto Carisdeo azaz Robpm kijelentése nem véletlen, mivel az 1996 óta pályán lévő DJ, kezdetben a hardcore vonalon is alkotott, így a csontig hatolóan mély ütemek már-már kötelezően szerepelnek kiadványaiban. A 2018-ban napvilágot látott, Tzunami trekkje a nevéhez hűen tarolta le a Beatport Top 100-as hard techno listáját és kúszott egyre előrébb, míg egészen a 9-ik helyezésig jutott. Robpm stílusa leginkább a savas berántásoktól a hard techno ütemekig terjed, egyszóval nem a finomkodásra helyezi a hangsúlyt az olasz úriember. Főidős techno bombáinak, mint az előbb említett Tzunami-nak is, van egyfajta „koszos” hangzásvilága, ami minket a hőn szeretett koromsötét és leharcolt hangulatú techno klubokra emlékeztet. 

A zenéit egyébként a szakmában tevékenykedő hölgyek szeretik leginkább pörgetni, Deborah De Luca, Fatima Hajji, NUSHA is rendszerint játssza trekkjeit, sőt legutóbb a tavaly decemberi Mayday-en Amelie Lens is feltette legújabb remixét. 

Amelie Lens at Mayday Poland

Amelie Lens at Mayday Poland#lenske #djgirl #timewarp #festivallife

Posted by TechnoV on Monday, December 2, 2019

De a honfitársa Joseph Capriati is előszeretettel nyúl a trackjeihez, ha főidős bombát készül ledobni az összegyűlt nagyérdeműre.

Joseph Capriati plays ROBPM – Double Slap

Joseph Capriati plays ROBPM – Double Slap at Amsterdam Dance Event#robpm #autektone #onlybombs#josephcapriati #awakefest #techno#ravetheworld #party #dj #dance#ADE #gashouder #technolove

Posted by TechnoV on Monday, October 21, 2019

Az ilyen és ehhez hasonló magas bpm számú földbe vasalásra számíthatunk a Supernova Techno csapatától március legközépsőbb szombatján, 14-én. A bulinak ismét a Liget Club jól bejáratott, cipőtalpakat mínuszoló küzdőtere ad majd otthont, ahol egész éjszaka élvezhetjük Nakadia, Robpm és a hazai techno osztag David Temessi, Gaga, Victoria Franches, valamint M_Fourk acélosított ütemeit. A fellépők névsorát tekintve biztosak lehetünk abban, hogy a Supernova Techno csapat által létrehozott vasporos zenei áramlat, ezúttal is egy emlékezetes estét generál mindazok számára, akik technoval egybekötve ünnepelnének a forradalomra emlékező nap, bronzos ragyogását. Az eseményre a helyeteket ide kattintva tudjátok bebiztosítani.