Mini, techno fesztivállal indul a január

- 4 perces olvasmány
supernova techno program fesztivál 2020

2019-ben számos nagy dobással örvendeztette meg a hazai közönséget a Supernova Techno csapata. Ha csak a közelmúlt történéseit nézzük, akkor I AM BAM, Marika Rossa, T78, Luca Agnelli, SHXCXCHCXSH, Atze Ton, Klangkuenstler szerepeltetése mellett korábban még Boris Brejcha-t is elhozták egy hatalmas csarnok buli keretén belül, hogy megmozgassa a hazai high-tech minimal stílust szerető közönséget. Úgy tűnik ez a tendencia jövőre is folytatódik, már az év elején nagyot gurít a Supernova Techno csapata és rögtön négy külföldi techno virtuózzal robbantja be a 2020-as év elejét, mégpedig Angy Kore, Klanglos, Niereich, Steve Shaden személyében. 

A már-már mini fesztiválnak betudható esemény helyszínéül a korábbi nagysikerű buliknak köszönhetően, a Supernova Techno csapata ezúttal is a jól megközelíthető, de mégis a város zsúfoltságától távol eső Liget Club mellett döntött, ami Január 18-án ismét keményvonalas zenei játszótérré alakulva kedvez majd a hard techno szerelmeseinek is ezen az éjszakán.

Az olasz származású Angelo Del Core azaz AnGy KoRe minden hardtechno fanatikus számára ismerősen csenghet. A hardstyle vonalból érkező előadó pár év alatt igazi üstökösként robbant be a nemzetközi techno színtérbe. Több mint 15 éve ontja magából a trekkeket, ez idő alatt például, a szintén olasz Deborah De Lucca-val együttműködve is alkotott. De nem csak ő, hanem a vele együtt érkező Niereich is biztosan nagy erőket mozgat majd meg.

Az osztrák előadóról már egy évtizede lehetett sejteni, hogy a keményvonalas techno ösvényvágója lehet. 2012-ben jött ki az Andreas Kraemer-el közösen készített, mély alapokra húzott, vokálokkal beirdalt kiadványa a Bang, amit futurisztikus hangzásának köszönhetően anno, joggal ajnározott körbe a német zenei sajtó. A techno mélyen maró vonalát pszichedelikus savakkal hömpölyögtető Niereich mellett érkezik még a techno sötét oldalának egy másik képviselője Steve Shaden is.

A szintén hardstyle gyökerekkel rendelkező olasz előadó 2005-től kezdődően alkot a techno műfaj legkeményebb szegleteit is bebarangolva. A komor és sötét egyedi hangzású stílusát, a berlini hatások felemésztésével alkotta meg, így sokan a jelenlegi techno színtér emelkedő csillagaként tartják számon. Nem meglepő, hogy szakma nagy nevei például Chris Liebing, Carl Cox, Sam Paganini, Joseph Capriati, Paco Osuna, Cristian Varela, SLAM, Sasha Carassi, Nicole Moudaber is pörgetik zenéit. Korábban fellépett már a Nature One, Awakenings, Kappa Future Festival-on is, de jó pár német klubban köztük Ava Club-ban is zenélt.

Az olasz és osztrák oldalról érkező előadók zenei vízióját negyedikként a manheimi születésű meglehetősen fiatal Klanglos teszi még teljesebbé. A fiatal Dj producert a 90-es évek trance és dance zenéi inspirálták munkáiban, ezeket a hatásokat vegyíti a mély techno dobokkal és a vokálos house elemekkel. 2016-ban a Hard Times című zenéje miatt figyelt fel rá a szcéna, azóta pedig már Ben Dust-al is alkotott közösen. A saját kiadóján az ERROR-on is rendre jelennek meg zenéi például az olyan erősen savas jelegű trekkek, mint amilyen a fenti is.

https://plusbeats.net/supernova-techno-liget-club-ejszakai-szorakozohely/

Annyi már biztos, hogy AnGy KoRe, Niereich, Steve Shaden, és Klanglos mellet a honi különítmény David Temessi, Gaga, Victoria Franches és M_Fourk is igyekszik majd meghódítani szórakozási szükségleteink kielégítését, ezen a január 18-ai éjszakán, kőkemény technokkal rombolva bele a Liget Club falaiba. Az újévet ennél nagyobb lendülettel, a Supernova Techno csapata aligha kezdhetné, így ha ti is részesei szeretnétek lenni a 2020-as év techno ütemek közötti beindításának ajánlott mihamarabb jegyet váltani, amit itt tudtok megtenni.