5 vitathatatlan tény, hogy miért kihagyhatatlan idén az Exit Fesztivál

- 4 perces olvasmány
szerbia exit fesztivál július 2019
szerbia exit fesztivál július 2019

Az idén 19 éves, többször is a Legjobb Nagyfesztivál díjat elnyerő Exit, eddig is kiváló fesztivál desztinációnak számított, ezúttal viszont tényleg kihagyhatatlanak néz ki, a július 4 és 7 közötti négy nap az újvidéki, Péterváradi Erődben.

Íme a vitathatatlan tények, hogy miért!

1. A helyszín

Jó pár különleges helyszínen lehet bulizni világszerte, na de egy, több, mint 800 éves vár falai között fesztiválozni, tényleg nem éppen hétköznapi élmény. A Exit helyszínéül szolgáló vár, az 1200-as évek elejétől folyamatosan épült és alakult, miközben jelentős történelmi események színhelyéül szolgált. Bár az évszázadokon keresztül  jó pár nemzetiség megfordult az erőd falai között, az utóbbi évek, ebben a tekintetben mindezt felülmúlta, az Exit fesztivál ugyanis a világ számos pontjáról vonzza a különböző nemzetek party katonáit, legutóbb például több, mint 200 000 látogatót.

2. A line-up

A fesztivál mindig is kitűnt egyedi line-up-jaival , amik az aktuális trendek mellett, mindig is nagy figyelmet fordítottak a különleges előadók meghívására is. Az Exit nagyszínpadán idén is rendkívül eklektikus a felhozatal, hiszen a The Cure, Greta Van Fleet, Phil Anselmo, Sofi Tukker, Dimitri Vegas & Like Mike, Dj Snake, Chase & Status, Dub Fx, Lost Frequencies és Tom Walker is itt lép fel.

3. A különleges produkciók

A rendkívül erős line-up mellett a szervezők minden évben különleges produkciókra is felkérik a résztvevőket, ez idén tudatosan vagy a véletlen folytán extra mód ki lett maxolva. Az, hogy tíz év elteltével Carl Cox újra fellép az Exiten önmagában óriási hír, hogy mindezt 3 órában teszi, külön pacsit érdemel. Viszont itt nem ért véget a meglepetések sora, hiszen nemrég bejelentésre került egy Maceo Plex-el történő b2b is.
A Solomun + 1 sorozat az egyik legnépszerűbb Ibizán, ami ritkán kerül megvalósításra az szigeten kívül, de most a Dance Arena-ban fog megtörténni. Solomun mellett a Tale Of Us lesz a vendég, akik külön – külön, majd hajnalban egy b2b-et is játszanak.

4. A Dance Arena

A helyszín, ami gyakorlatilag fesztivál a fesztiválban és talán még a nagyszínpadnál is nagyobb hírnévnek örvend. Nem véletlenül! A már eddig is jó pár hidegrázós pillanatot okozó helyszínen múlt évben új időszámítás kezdődött, és ennek szellemében került összeállításra idén is a line-up, amelyben ezúttal Carl Cox, Solomun, Tale Of Us, Amelie Lens, Charlotte de Witte, Paul Kalkbrenner, Jeff Mills, Dax J, Boris Brejcha, Peggy Gou, Maceo Plex, Monika Kruse, Adriatique, Johannes Brecht, Satori kapott helyet, a helyi erőkkel karöltve, Ilija Djokovic, Mladen Tomic, Sinisa Tamamovic, Lawrence Klein, Coeus, Milos Vujovic, Rancha Tek, Forniva és Runy képviseletében.

5. A belépők

Ami pedig végleg egyértelműen az Exit Fesztivál mellett szól, az a belépők ára, amiért mindezt átélhetjük. Napijegy 10 200 Ft-ért, négynapos bérlet pedig 21 900 Ft-ért váltható, ami lássuk be enyhén szólva is igazán rendben van, ami az ár-érték arányt illeti.

Tudj meg mindent a fesztivállal kapcsolatban, utazás, jegyvásárlás és további infók itt: