Kihagyhatatlan Sziget fellépések

- 3 perces olvasmány
sziget fesztivál fellépő program 2019
Fotó: Csudai Sandor
sziget fesztivál fellépő program 2019

Indul a Sziget, ami elektronikus zenei kínálatban is bővelkedik, még, ha a Balaton Sound és főleg rá tíz napra kezdődő B my Lake kapcsán már jó pár éve visszafogottabban, de annál változatosabban, kiváltképp a hazai előadókat illetően, még akkor is, ha legtöbbjük nem éppen a fő műsorsávokban hallható, de mégis kivételes lehetőség mindenki számára például a Colosseum Dj pultjában zenélni.
Összeszedtük, hogy szerintünk melyek azok a fellépők és programok, amiket idén semmiképp sem érdemes kihagyni a Szigeten!

A figyelem egyértelműen a Mastercard Stage by A38, a Bacardí Aréna és a Samsung Colosseum hármasára irányul, de a Dan Panaitescu Nagyszínpad és az Ibis presents Europe Stage programjában is találtunk megtekintésre ajánlott produkciót. Utóbbi esetében a szombaton f5-től esedékes Belau koncertet, akiknek különleges hangzásvilága már világszerte ismert, az előbbi helyszín tekintetében pedig a péntek este f10-től kezdődő Glowstick Party-t, illetve Martin Garrix fellépését. 

A fesztivál második napján nyitó Bacardí Arén látványban és zenei felhozatalban is nagyot készül virítani, hiszen ezen a helyszínen csütörtök éjjel Elrow buli lesz. Hangulatban nem nagyon van ennél kirobbanóbb jelenleg a világon, a Patrick Topping b2b Dennis Ferrer szett pedig várhatóan igazi orgazmus lesz a fülnek.

A Mastercard Stage by A38 széleskörű underground zenei kínálatából egyértelműen Richie Hawtin Closer show-ja az abszolút favorit, de a rögtön utána következő Colin Benders live is mindenképp megtekintésre érdemes. Őket szombat éjjel lehet elkapni, míg Elderbrook és Sonny Fodera csütörtök este lesz hallható.

A Colosseum gyakorlatilag minden nap 18 órán keresztül várja majd a szórakozni vágyókat, déltől kezdődően egészen másnap reggel hatig való nyitva tartással. Itt, szerdán a Fjaak párosra, szombaton Kink-re, előtte pénteken pedig Anna fellépésre érdemes figyelni, de a csütörtöki Goivanni Verrina, Raresh, Margaret Dygas hármas is ritka zenei élményt ígér.

Ezen felül jó hír, hogy a sör 750 Ft lesz, amit idén már a karszalagokra helyezett chip-el is ki lehet majd fizetni, amit ha Sziget mobil app-on keresztül töltünk fel nem kell sorba állni a bennmaradó összege visszatérítéséért, mert a rendszer azt automatikusan visszautalja.