Megjelent az Arturia V Collection 7

- 3 perces olvasmány
szoftver szintetizátor hangszer arturia collection 7
szoftver szintetizátor hangszer arturia c vollection 7

Legendák és történelmi kuriózumok

A V Collection a stúdiókban leghasználatosabb valódi hangszerlegendák – szintetizátorok, elektromechanikus hangszerek, akusztikus zongorák, dobgépek – gyűjteménye. A nyugati parti szintézis ikonikus darabjának mondható Buchal Easel-től, az első és egyedülálló CMI Fairlight digitális sampleren át, a Mellotronig bezáróan az Arturia V Collection 7 szinte bármely klasszikus eszközt képes megidézni a szoftveres emulációktól korábban nem tapasztalt részletességgel és élethűséggel.

Folyamatos fejlődés

A V Collection 7 immáron 24 szoftveres szintetizátort tartalmazó gyűjteménye nem csupán új darabokkal bővült – a B3 V Hammond emuláció teljesen újratervezett audio motort kapott, míg a hangszereket összefogó Analog Lab 4 új presetekkel újult meg, többek között a Pigments-hez is találhatunk néhány új bámulatos presetet, ami bemutatja az Arturia saját fejlesztésű szoftveres szintetizátorának képességeit.
A keresőt is jelentősen átdolgozták, melynek köszönhetően még könnyebben és gyorsabban találhatjuk meg a számunkra ideális hangzást, továbbá nem utolsósorban egy élő fellépéseket támogató mód is beillesztésre került.

Új hangzások és fejlesztett motorok

A V Collection 7 összesen 3 új hangszerrel bővült – Synthi V, CZ V és Mellotron V. A Synthi V az 1969-ben napvilágot látott EMS Synthi-t emulálja, immáron hangolási problémák nélkül. Az akkor aprónak és olcsónak mondható hangszert nehézségei ellenére szinte minden nagyobb progresszív rock zenekar használta, kezdve a Pink Floyd-tól, egészen King Crimson-ig.

A CZ V a Casio CZ phase distortion szintetizátorok digitális, tipikusan ’80-as évek közepi hangzását hozza vissza, egészen szokatlan hullámformákkal.

A szoftveres emulációk közül eddig szinte teljesen hiányzott a Mellotron! A Mellotron V a szalagos ős-samplert emulálja bámulatos részletességgel, azonnal megidézve a ’60-as évek pszichedelikus világát.

Jellemzők:

A V Collection 7 immáron 24 szoftveres hangszert tartalmaz
3 új hangszer: Synthi V, CZ V és Mellotron V
B-3 V átdolgozás: megújított motor, új funkciók
Nagyszabású Analog Lab 4 frissítés, átdolgozott keresővel és felülettel, új presetekkel és Live móddal. Az új hangszereken túl a V Collection 7 több mint 600 presetet hoz a régi kedvencekhez.

Az Arturia V Collection 7 már elérhető IDE kattintva!

A Hi-Tech rovatot támogatta és a cikket összeállította a Magyar Producer Workshop.