Határozottan állíthatjuk: mi nem vagyunk Dj-k!

- 3 perces olvasmány
plusbeats_tale_of-us_exit_festival_2019
tale of us akvárium 2019

„Érzések és hangulatok közvetítése a zene által, ami klub körülmények között áll össze egy történetté.„

Így határozzák meg a srácok, azaz Matteo Milleri és Karm Conte formációjuk művészeti koncepcióját, ami egyben rendkívül találó módon, nevükben is egyértelműen tükröződik. A sikertörténet, ami tíz éve Milánóban kezdődött, máris számtalan hihetetlen epizódot tartalmaz, miközben a java még valószínűleg hátra van…  

A srácok megismerkedésük után alig egy hónappal hagytak fel hangmérnöki tanulmányaikkal, hogy elindulhasson a közös munka, ami szinte azonnal elképesztő eredményeket produkált.
Például a Disco Gnome-ra készült remix, ami olyannyira meggyőző lett, hogy gyakorlatilag azonnal fénysebességre kapcsolta a srácok karrierjét.

„Súlyos basszus menet, magával ragadó vokál, indie és rockzene szerű betétek, eléggé ütős kombónak tűnt. Persze ehhez nélkülözhetetlen volt a kiváló alapnak számító eredeti is Thugfucker-től.”


A remix és úgy általában a zenéik sikerét abban látják, hogy a hangzás jellemzően nem „e világi”, de legalábbis nem megszokott.

Produkcióik mindazonáltal, hogy nem „e világi”-ak, rendkívül intenzívek is. Ezért aztán szigorúan két órásak a Dj szettek, amik tulajdonképpen már – már, a live határát súrolják.

A történetek akárcsak a stílus, amiben átadásra kerülnek, rendkívül széles skálán mozognak. Elég, ha csak debütáló Endless albumukra gondolunk, amiben például egyetlen elektronikus zenei hang sem került rögzítésre.

„Az albummal, mint általában minden más produkciónkkal az volt a cél, hogy valami igazán újat mutassunk meg magunkból. Óriási munka volt mögötte, azelőtt és szerintem, azóta sem dolgoztunk annyit egy projekten, mint az Endless albumon. Nem mondom, hogy végig, az évek alatt ugyan azzal a lendülettel és lelkesedéssel írtuk a zenéket, nyilván voltak nehéz időszakok, de mindenért kárpótolt az a pillanat, amikor élőben adhattuk elő a kultikus Funkhaus Berlin-ben.”

A Tale Of Us július 6-án az Exit Fesztivál legendás Dance Arena-jában fog varázsolni, ráadásul kétszer is, ugyanis az önálló produkciót követően Solomun-al b2b-eznek, a Solomun + 1keretein belül.

Forrás: Tracealine.com, xlr8r.com, be-at.tv