Tarolt a Grammy-n a The Chemical Brothers

- 2 perces olvasmány

Európai idő szerint ma hajnalban került megrendezésre, Los Angeles-ben a 62. Grammy díjátadó, ami egyperces néma tiszteletadással indult, a tegnap halálos helikopter balestet szenvedő, amerikai kosárlabda legenda, Kobe Bryant emlékére.

A legjobb dance album kategóriának járó díjat ezúttal a The Chemical Brothers vitte el, kilencedik, No Geography albumukkal, ezzel győzedelmeskedve Bonobo és Meduza kiadványai felett. De nem csak velük szemben, Rüfüs Du Sol és Skrillex illetve Boys Noize sem tudott ezúttal díjat szerezni, mivel szintén ők győzedelmeskedtek a legjobb dance track kategóriában is, ott a díjazott album, Got To Keep On szerzeménye vitt mindent.

A brit duót nem most díjazták itt először. 1997-ben a Block Rockin Beats-el, a Best Rock Instrumental Performance kategóriában kaptak először Grammy-t, 2006-ban gyakorlatilag ugyanez történt mint idén, akkor is az övék volt a legjobb album és track, a Push The Button és Galvanize alkotásokkal, míg 2008-ban a We Are The Night találtatott a legjobb dance albumnak.