A Technics bejelentette új, belépő szintű SL-100C hi-fi lemezjátszóját

- 4 perces olvasmány
technics audio lemezjátszó sl-100c

technics audio lemezjátszó sl-100c

A Technics Wiesbadenben mutatta be új, közvetlen meghajtású SL-100C lemezjátszóját. Az új modell is megörökölte a Technics lemezjátszók klasszikus ismertetőjegyeit, a vasmag nélküli, közvetlen meghajtású motort és a rendkívül precíz, S-alakú alumínium lejátszókart, de elődjénél sokkal kedvezőbb áron vásárolható meg.

AZ EGYEDI TECHNICS LEMEZJÁTSZÓ-TECHNOLÓGIÁKKAL FELVÉRTEZETT SL-1500C TELJES KÖRŰ SZOLGÁLTATÁST NYÚJTOTT AZ ELHIVATOTT HI-FI RAJONGÓK SZÁMÁRA, ÉS ÓRIÁSI SIKERT ÉRT EL, AMI AZT JELEZTE SZÁMUNKRA, RÁÉREZTÜNK, HOGY MI AZ ELVÁRÁS A NÉPSZERŰ LEMEZJÁTSZÓK KIÉLEZETT PIACÁN,

-nyilatkozta Frank Balzuweit a Technics európai termékmenedzsere.

A MI VÁRAKOZÁSAINKAT IS FELÜLMÚLTA, HOGY MIND A MAI NAPIG TÖRETLEN AZ IGÉNY ERRE A KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ, A DOBOZBÓL KIVÉVE AZONNAL HASZNÁLHATÓ LEMEZJÁTSZÓRA. AZONBAN ERŐS AZ A PIACI IGÉNY IS, HOGY EZT A RENDKÍVÜL VONZÓ ÖSSZEÁLLÍTÁST MÉG ELÉRHETŐBB ÁRON KÍNÁLJUK.

– tette hozzá Balzuweit

Éppen ezért a Technics megvizsgálta, hogyan tudja, jelentős kompromisszumok nélkül, elérhetőbbé tenni az SL-1500C-t.

Ennek eredménye, hogy az új SL-100C lemezjátszót Audio Technica VM95C hangszedő patronnal szerelték, amely kifinomult zenei teljesítményt nyújt a zene szerelmeseinek. A VM95C kúpos tűje gondoskodik a precíz barázdakövetésről és a lemezbe vájt zenei információk részletes begyűjtéséről. Az Audio Technica VM95C műszaki specifikációi biztosítják a kompatibilitást a hi-fi erősítők tipikus Phono MM bemeneteivel.

Valódi Technics lemezjátszóhoz méltón az SL-100C is készen áll, hogy lenyűgözze a felhasználókat a már ismert, vasmag nélküli, közvetlen meghajtású motorjával, amely tökéletesen egyenletes forgási stabilitást biztosít, a masszív, kétréteges vázával, amely a külső rezgésektől mentes, pontos barázdakövetést segíti és a precíz kialakítású, S-alakú alumínium lejátszókarral, amely a legfinomabb zenei részleteket is továbbítja a lemezről. Ezenfelül, az automatikus lejátszókar-emelés, amely egy kikapcsolható funkció, a lemez végére érve aktiválódik a barázda végén, hogy megakadályozza a felesleges tűkopást. 

Az új Technics SL-100C közvetlen meghajtású lemezjátszó rendkívül vonzó ajánlat a hi-fi minőséget kereső lemezrajongók számára, akik egy igazi Technics lemezjátszóra vágynak megfizethető áron.

Az SL-100C főbb termékjellemzői:

  •  Stabil forgás nyomatékingadozás nélkül és erőteljes nyomaték a mag nélküli, közvetlen meghajtású motorral
  • A nagy érzékenységű, mégis masszív lejátszókar pontosan olvassa a jeleket a lemez barázdáiból
  • Kétrétegű lemeztányér-összetétel továbbfejlesztett rezgéselnyeléssel
  •  A nagy merevségű készülékház és a kiváló, rezgéselnyelő szigetelés a vibráció alapos kiiktatásával gondoskodik a pontos barázdakövetésről
  • Az Audio Technica AT-VM95C hangfelszedő patronnal egyszerű a beüzemelés, és azonnal lejátszhatóak a lemezek
  • Az automatikus lejátszókar-emelés a lemezlejátszás végén csökkenti a felesleges tűkopást

 Az SL-100C 2021 júniusától lesz elérhető Európában.

A Technics 1200 sorozatról és az SL-1500C-ről

A népszerű, közvetlen meghajtású SL-1200 lemezjátszót 1972-ben mutatták be, és rövid idő alatt a legkeresettebb típus lett, amelyből összesen 3,5 millió darabot értékesítettek. A készülék nagy nyomatékkal rendelkezett, egyszerű kezelést biztosított és rendkívül tartós volt. A zenerajongók és a DJ kultúrát az elektronikus zene világában is népszerűsítő DJ-k is nagyon megszerették a lemezjátszót. A sorozatot a mai napig nagy becsben tartják DJ-körökben.

A 2019-ben bemutatott SL-1500C a nagy hírnevű 1200-as sorozat alap képességeire épült, de a cél egy tisztán hi-fi igényekre összpontosító lemezjátszó kifejlesztése volt, ezért elhagyták az olyan funkciókat, mint a tányért megvilágító stroboszkóp, a tűlámpa vagy az egyedi Technics sebességszabályozás. Ezek helyett viszont kapott a lemezjátszó egy kiváló minőségű hangfelszedő patront, high-end színvonalú hangszínszabályozást és automatikus lejátszókar-emelést, amellyel könnyen kezelhető, teljes körű szolgáltatást nyújtó lemezjátszót lehetett kínálni a felhasználóknak, hogy a legtökéletesebb élményt élvezhessék lemezeik lejátszásakor.

További információk a www.technics.com-on, vagy kövesd a technics.global Facebook oldalt, illetve a @technics Twitter fiókot.