A techno nagyi, aki nem csak veret, fotóz is a fesztiválokon

- 2 perces olvasmány
techno nagymama movement fesztivál 
techno nagymama movement fesztivál 

A 76 éves Patricia Lay-Dorsey már 2005 óta rendszeres látogatója a detroiti Movement fesztiválnak és mára az egyik legismertebb különleges vendég a rendezvényen, akinek névre szóló kilátója is van. Egy díjnyertes fotográfusról beszélünk, aki mindenki kedvenc, Grandma Techno-jaként híresült el. 

A Fesztivál szervezői most egy közös projekt keretén belül, egy emlékkönyv kiadását tervezik, amely a Patricia által 2007 és 2018 között készített képeket mutatja be. A könyv címe They Call Me Grandma Techno és 144 oldalon keresztül mutatja majd meg a fesztivál történelmét, a techno nagyi szemszögéből. 

AZ EMBEREK GRANDMA TECHNO-NAK SZÓLÍTANAK ÉS SZELFIK EZREIT KÉSZÍTIK EL VELEM. MEGÖLELNEK, PUSZIT ÉS AJÁNDÉKOKAT ADNAK. HELYET CSINÁLNAK, HOGY ELFÉRJEK FOTÓZÁS KÖZBEN. SEGÍTENEK FELÁLLNI A ROBOGÓMBÓL, HOGY TÁNCOLHASSAK. DE SZÁMOMRA EZ ENNÉL TÖBBRŐL SZÓL. EGY SZENVEDÉLYES FOTOGRÁFUS VAGYOK, AKI IMÁDJA MEGÖRÖKÍTENI A PILLANATOKAT ÉS ÉLMÉNYEKET. HA MÁR SZERETED AZ ELEKTRONIKUS ZENÉT, REMÉLEM ÉREZNI FOGOD AZ ÜTEM LÜKTETÉSÉT MIKÖZBEN LAPOZOD A KÖNYVET. HA PEDIG NEM HALLGATSZ ILYEN MŰFAJOKAT, REMÉLEM, ÁTÉRZED AZT A SZERETET ÉS EGYSÉGET, AMITŐL KÜLÖNLEGES EZ A SZCÉNA.

– nyilatkozta Patricia a könyv kapcsán. 

A fesztivál és a techno nagyi egy kickstarter kampányba kezdett, hogy fedezni tudják a kiadás költségeit, amihez 16 500 dollárra lesz szükség.
A kiadványon túl, az adományozók, „I love Grandma Techno” feliratú sapkákat, táskákat és matricákat kapnak majd. 

A gyüjtéshez itt lehet csatlakozni. 

Forrás: Mixmag