Techno-val hatékonyabb a sportolás?

- 2 perces olvasmány
 techno zenehallgatás sport kísérlet 
techno zenehallgatás sport kísérlet 

Azt már megállapították tanulmányok, hogy a rendszeres testmozgás meghosszabbítja az életünket. Egy új kísérlet viszont azt vizsgálta, hogy a lassabb tempójú napi 10 000 lépés vagy a félórás gyors séta egészségesebb. Mint kiderült, az intenzívebb séta növeli az agy véráramlását és egy BDNF nevű hormon felszabadulásához vezet, amely hozzájárul az új agysejtek termeléséhez. 

A Trust me I’m a doctor munkatársai ezúttal azt is megfigyelték, hogy a zenehallgatás milyen hatással van a teljesítményre. A gyors mozgásra kötelezett egyének pörgős zeneszámokat is kaptak a mozgáshoz.
Mindent összevetve az intenzívebb, zenés mozgás sokkal hatékonyabbnak bizonyult egészségügyi szempontból. Testzsírszázalékuk is jelentősebb csökkenést mutatott és vérnyomásuk is többet javult. Tehát szellemileg és fizikailag is előnyös, ha választunk pár pörgős track-et és nem spórolunk a sebességen. Mondanunk sem kell, hogy az elektronikus zene egyes műfajai erre éppen ideálisak. Arra már nem tért ki a kísérlet, hogy a tánccal töltött idő is ilyen hatással van-e a szervezetünkre, de azt már korábban kiderítették, hogy a rendszeres bulizás akár az életünket is megmentheti: