Kevés, ma is aktív olyan művészt ismerünk, aki közel 40!! éve ott volt egy műfaj megszületésénél, amit ma jobbára techno-nak nevezünk, arra meg végképp nem nagyon szokott példa lenni, hogy egy ilyen legenda ellátogat Budapestre, hogy egy igencsak családias létszámúnak nevezhető klubban lépjen fel. Január 25-én pedig mégis egy ilyen eseménynek lehetünk részesei, azzal, hogy Lavalava csapat 11. születésnapján Kevin Saunderson fog játszani.

Az eredetileg New York-i születésű Dj –producer élete, a Detroit melletti Belleville-be való költözéssel vett gyökeres fordulatot, ahol alig 14 évesen megismerkedett, a szintén legenda, Derick May-el és Juan Atkins-al, akikkel aztán a nyolcvanas évek vége felé együtt alkották a Belleville Three elektronikus zenei formációt, amivel történelmi jelentőségű hatást gyakoroltak az éppen akkor kialakulóban lévő, ma már detroit techno-nak nevezett műfajra.

Paris Grey énekesnővel alkotott Inner City projektje igazi műfajteremtő volt, elég, ha csak a mindenki által ismert Good Life vagy Big Fun zenéket említjük, de mindemellett 40!! brit top 10-es zenét szállítottak az évek folyamán, miközben világszinten milliós eladásokat produkáltak a legaktívabb éveikben.

Kevin Saunderson idén 55 éves lesz, a lendület viszont pont olyan, mint a kezdetek kezdetén, fellépések a világ legundergroundabb klubjaiban, fesztiválok és kiadó vezetés, közben pedig Budapest és a Lavalava 11. születésnapi bulija, január 25-én pénteken, a Trip hajón.

Itthon, ilyen menő buli promo soha nem készült