Tényleg jobb zenék voltak régen?

- 2 perces olvasmány
zene trend generáció
zene trend generáció

Örök és megunhatatlan téma, hogy adott időszakban vagy valamikor korábban születtek igazán jó zenék. A különböző generációk ritkán tudják megfelelően pártatlanul felmérni egy kor zenei termését, pedig ízlésről, trendekről és úgy általában a művészetről hagyományos értelemben véve vitatkozni fölösleges, mert a témában felmerülő kérdések többsége rendkívül relatív.  
Bánkuti Dani soron következő videója is pontosan ezt a témát járja körbe, a tőle már megszokott alapossággal, miközben kiderül, hogy miért is annyira népszerűek a klasszik és retro bulik, ahogy az is, bizonyos zenék miért váltanak ki nagyon különböző hatást más és más környezetben.

Az is kiderül, hogy miután a zene egyfajta  kifejezési mód, ami üzenettel bír, tökéletes közösségépítő, amihez általában az adott kor fiatalja mindenképp tartozni akar, egyben a másoktól való különbözőségét is ezáltal tudja leginkább hangsúlyozni.
Arra is választ kapunk, hogy minden évtizednek megvolt és megvan a mai napig a maga lázadó zenei irányzata, ami kellőképpen riasztó az előző generáció számára, miközben az adott kor gyermeke többek között pont ezért tud és akar is azonosulni vele. Míg a negyvenes években a dzsessz, az ötvenesekben a rock and roll, a hatvanas években a rock, majd a punk, a kilencvenes években meg a rap bírt igazi újdonsággal, úgy napjainkban például az elektronikus zene és éppen a techno az, ami sokakban értetlenséget és egyben riadalmat is kiválthat.

bankutidani.hubankutidanihu/konyvmagyarproducerworkshop.hu