Több Tomorrowland dolgozó is dealerkedett a fesztivál alatt

- 2 perces olvasmány
tomorrowland fesztivál kábitószer dolgozó 2019
tomorrowland fesztivál kábitószer dolgozó 2019

Nemrég ért véget az idén is két hétvégén át dübörgő Tomorrowland, 15. jubileumi kiadása, ami ezúttal nem csak a látvány és fellépők miatt került be a hírekbe, hanem azért is, mert kiderült, az ott dolgozók közül többen is kábítószerrel kereskedtek a fesztivál ideje alatt. 

Több, névtelenséget kérő Tomorrowland dolgozó is megerősítette a helyi Vtm News-nak, hogy kifejezetten azért jelentkeztek a munkára, hogy eme tevékenységet űzzék, mivel őket kevésbé vagy alig ellenőrizte a biztonsági személyzet, így viszonylag könnyedén be tudták csempészni az eladásra szánt kábítószert.

Meggyőződésünk, hogy ezek az esetek kivételesnek számítanak és a fesztivál dolgozóinak nagyon kis számát érinti

-magyarázta a hírt a fesztivál szóvivője.
A Brussels Times úgy tudja idén összesen 61 ember ellen indult eljárás kábítószer kereskedelem gyanúja miatt, miközben 460 fogyasztót büntettek meg a helyszínen vagy vontak későbbi eljárás alá.
Az esetek felderítése közben többek között 2510 ecstasy tablettát foglaltak le, amelyek közül 638 hamisnak bizonyult, 427 gramm kokaint, 848 gramm MDMA-t, 411 gramm ketamint és további egyéb eredetű drogot is.
A számok egyébként nagyjából megegyeznek az előző évek adataival, így számottevő változás sem pozitív sem negatív irányban nem történt.